Pražský dopravní podnik: Rekonstrukce tramvajové trati omezí dopravu

18.11.2015 21:17

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) 19. listopadu dokončí první etapu rekonstrukce tramvajové trati ve Vršovické ulici. Součástí plánované modernizace tramvajové trati ve Vršovické ulici je návazná rekonstrukce úseku mezi křižovatkami s ul. Minskou a Moskevskou, a to do 8. 12. 2015 (cca 0:30 hod.). Na svoji trasu se tedy vrací linky č. 7, 24 a 55, avšak v úseku Bohemians – Koh-i-noor budou odkloněny přes zastávku Čechovo náměstí.

Pražský dopravní podnik: Rekonstrukce tramvajové trati omezí dopravu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

V souvislosti s  přetížením zastávky Čechovo náměstí a zvýšeným tramvajovým provozem dojde k dočasné změně v provozu autobusových linek č. 124 a č. 139. Linky budou pouze ve směru Dvorce, resp. Komořany mezi zastávkami Kodaňská – Bohemians, odkloněny. Dočasně zrušena bude autobusová zastávka Čechovo náměstí, naopak zřízeny budou zastávky Kavkazská (v ulici Kodaňské, v pravidelné zastávce linky č. 101 směr Nádraží Hostivař) a Koh-i-noor (v ulici Vršovické, na úrovni zastávky tramvaje, cca 50 m před křižovatkou s ul. Moskevskou).

Novinkou bude, že autobusové linky č. 124 a 139 budou nově trvale jezdit přes tramvajovou zastávku Bohemians (v obou směrech), čímž bude možno pohodlně přestoupit mezi tramvajemi a autobusy v tomto místě. Dosud byl přestup mezi tramvajemi a autobusy v této lokalitě velmi obtížný.

Poslední etapa rekonstrukce tramvajové trati Bělehradská

Od 19. listopadu 2015 (cca 0:30 hod.) do 28. listopadu 2015 (cca 0:30 hod.) bude pokračovat obousměrné přerušení provozu tramvají v úseku Bruselská – Otakarova  v souvislosti s  rekonstrukcí tramvajové tratě, rekonstrukcí inženýrských sítí, vozovek a chodníků v Bělehradské ulici.

Provoz linek č. 11 a 56 se oproti současnosti nemění, linka č. 13 je i nadále zrušena. Náhradní autobusová doprava X11 se zkracuje do trasy I. P. Pavlova – Otakarova. Zřizuje se polookružní denní tramvajová linka č. 31 v trase SPOŘILOV – Náměstí Bratří Synků (v ulici Na Zámecké) – Otakarova (ve směru do centra, zde je možný přestup do linek č. 7, 24 a X11) – Náměstí Bratří Synků – SPOŘILOV.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…