Pražský hrad navštívilo přes 32 tisíc návštěvníků

02.06.2020 8:23

Po dvouměsíční vynucené pauze se podařilo obnovit turistický ruch na Pražském hradě. „Vstupu zdarma do všech návštěvnických objektů využilo v posledních 4 dnech přes 32 tisíc návštěvníků. Jsme rádi, že se Češi na Pražský hrad vrací a již nyní připravujeme další akce, které budou návštěvnost podporovat,“ uvedl vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář.

Pražský hrad navštívilo přes 32 tisíc návštěvníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brána na 1. nádvoří Pražského hradu

Pražský hrad vyhlásil ve dnech od 29. května do 1. června vstupné do všech návštěvnických objektů zdarma. Přístupný byl Starý královský palác, katedrála sv. Víta, bazilika sv. Jiří, Zlatá ulička, Rožmberský palác, expozice Příběhu Pražského hradu, Svatovítský poklad a výstava v Královském letohrádku. Návštěvníkům navíc z prezidentského balkonu jako překvapení zahrála každý den několik skladeb Hudba Hradní stráže a k prohlédnutí byl přistaven také automobil užívaný k přepravě prezidenta republiky a jeho doprovodu.

Pražský hrad je v současné době návštěvníkům trvale přístupný, návštěvnické objekty je možné navštěvovat po zakoupení vstupenky. Pro návštěvníky je do 30. září 2020 připraveno zvýhodněné vstupné na vyhlídkovou věž katedrály (150 Kč plné vstupné, 80 Kč snížené a 300 Kč rodinné) a o 50 % levnější služby průvodců. K nákupu tří okruhových vstupenek (plných, snížených či jejich kombinace) a k okruhové rodinné vstupence návštěvníci navíc získají jednu vstupenku zdarma. Tuto vstupenku bude možné využít až do 31. 12. 2020.

„Máme radost z toho, že se Češi vrací na Hrad, děláme pro to maximum. Máme připraveny novinky, které budou domácí turistický ruch podporovat. Informovat o nich budeme průběžně i na našich sociálních sítích,“ dodává Vratislav Mynář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…