Pražský hrad se kompletně otevře veřejnosti

01.05.2021 7:37

Areál Pražského hradu včetně návštěvnických objektů a výstav se dne 3. května 2021 kompletně otevře veřejnosti.

Pražský hrad se kompletně otevře veřejnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad a Strakova akademie

"Reagujeme tak na rozhodnutí vlády, které se týká čtyř regionů včetně Prahy. Jsme velmi rádi, že můžeme na Pražském hradě opět přivítat návštěvníky. Můžeme jim nabídnout zajímavý program včetně dvou nových výstav. Zároveň jsme připravili opatření, která nám umožní respektovat platná hygienická opatření omezující počet návštěvníků v objektech. Vše je připraveno a zvu všechny, ať se přijdou na Pražský hrad podívat," uvedl vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář.

Od 3. května tak bude možné vstupovat do prostranství Hradu každý den o 6 do 22 hodin, zahrady a horní část Jeleního příkopu jsou již od dubna otevřeny denně od 10 do 18 hodin. Návštěvníkům bude k dispozici infocentrum na III. nádvoří a prodejna vstupenek u Zlaté Uličky. Prohlídkový okruh bude zahrnovat Katedrálu sv. Víta, Starý královský palác a Baziliku sv. Jiří a Zlatou uličku s věží Daliborkou. Návštěvník může od pondělka zavítat také do Jižní věže katedrály sv. Víta.

Na Pražském hradě se otevřou také brány dvou výstav. V hradní Jízdárně se koná výstava Comenius zaměřená na Jana Ámose Komenského včetně jeho originálních rukopisů či šestimetrového obrazu Alfonse Muchy, součásti Slovanské epopeje. Další výstava s názvem "Grafika roku 2020" je k dispozici v Císařské konírně.

Vstupy do areálu budou kompletně obnoveny. Vstupovat bude možné přes Prašný most, U Belvedéru, Horním Jelením příkopem, přes IV. nádvoří I. nádvoří a Opyš.

Jediné omezení se bude týkat počtu návštěvníků v objektech, které stanovují hygienická opatření dle metrů čtverečních. Maximální počty návštěvníků budou na speciálních cedulích před každým z návštěvnických objektů. Připravené jsou i další informační cedule o minimálních rozestupech osob, nutnosti dodržovat hygienická pravidla, zákazu skupinových prohlídek a dalších mimořádných opatřeních v souvislosti s COVID-19.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…