Přední české modelky navštívily Krajskou zdravotní v rámci charitativní akce Krása pomáhá dětem

11.03.2017 10:16

Na dětská oddělení Krajské zdravotní, a. s., v ústecké Masarykově nemocnici zavítaly ve čtvrtek 9. března přední české krásky, aby předaly malým pacientům drobné dárky. Večer se pak ve Sportcentru Sluneta na Klíši uskutečnil tradiční charitativní galavečer, Krása pomáhá dětem, jehož výtěžek 400 tisíc Kč letos putuje na dětskou chirurgii ústecké Masarykovy nemocnice a dětské a dorostové oddělení mostecké nemocnice.

Přední české modelky navštívily Krajskou zdravotní v rámci charitativní akce Krása pomáhá dětem
Foto: Krajská zdravotní
Popisek: Nemocnice Ústí nad Labem, Krajská zdravotní.

Akci zorganizovala Ing. Lenka Kocmanová Taussigová (Miss sympatie ČR 2002) ve spolupráci s Ústeckým krajem. Záštitu nad letošním ročníkem převzal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

„Jsme rádi, že jsme se i v letošním roce mohli k této významné akci připojit. Pro nás to je na jedné straně podpora dobré a smysluplné věci a na straně druhé jsme také chtěli dát ženám malý dárek k Mezinárodnímu dni žen, který byl ve středu, protože hlavně módní přehlídka je určitě zaujme nejvíce. Věřím, že se na tomto místě sejdeme i příští rok,“ řekl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s., Ing. Jiří Novák uvedl, že letos, díky sponzorům, putují získané finance na dětské oddělení ústecké Masarykovy nemocnice a na dětské oddělení mostecké nemocnice. „Nemocnice Krajské zdravotní potřebují finanční prostředky nejen na drahou zdravotnickou techniku a nákladné rekonstrukce nemocničních areálů, ale také na zlepšování prostředí, v němž se léčí naši pacienti. A právě na zlepšování prostředí přímo na zdravotnických odděleních se již řadu let podílejí dárci, účastnící se akce Krása pomáhá dětem.Vážíme si toho, když se naši společnost rozhodnou podpořit soukromé osoby, i vy, přední české modelky. Právě díky vám můžeme každoročně zlepšovat komfort hospitalizovaných malých pacientů. Vaše podpora má pro naši společnost velký význam,“ zdůraznil Ing. Jiří Novák.

Generální ředitel Krajské zdravotní, a. s., Ing. Petr Fiala organizátorům letošního ročníku akce Krása pomáhá dětem Ing. Lence Kocmanové Taussigové, Ústeckému kraji a modelkám za opakující se podporu dětských oddělení poděkoval. „Jde o největší charitativní akci, která již podvanácté přináší dary dětským oddělením. Modelky letos měly možnost vidět dětský pavilon, který prochází postupnou rekonstrukcí. Navštívily dětskou chirurgii, stanice dětské kliniky a zavítaly i na novorozenecké oddělení,“ řekl Ing. Petr Fiala.

Do Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., jakožto tradičnímu příjemci daru, putuje letos částka 250 tisíc Kč, na které se nadace ČEZ podílela částkou 150 tisíc Kč. „Za získané peníze pořídíme vybrané nástroje k operacím našich nejmenších pacientů, u kterých je použití běžných nástrojů problematické. Jedná se například o speciální peany nebo preparační nůžky,“ doplnil MUDr. Josef Liehne, ředitel zdravotní péče Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.

Dětské a dorostové oddělení mostecké nemocnice získalo šek na 150 tisíc Kč. „Za získané finanční prostředky kompletně vybavíme novým lékařským nábytkem ambulanci a sesternu na stanici velkých dětí. Veškeré zařízení těchto dvou místností je více, či méně původní a tudíž značně opotřebené. Díky podpoře projektu Krása pomáhá dětem, bude naše zdravotnické zázemí zase o něco modernější,“ řekl ředitel zdravotní péče Nemocnice Most, o. z., MUDr. Luděk Hyka.

Za dvanáct let konání charitativní módní přehlídky Krása pomáhá dětem se organizátorce Ing. Lence Kocmanové Taussigové podařilo vybrat téměř čtyři miliony Kč. „Jsem ráda, že partneři jsou projektu věrní a díky nim se podaří vždy tak krásný výtěžek věnovat Krajské zdravotní. Získané finanční prostředky již druhým rokem putují nejen do ústecké Masarykovy nemocnice, ale také do ostatních nemocnic Krajské zdravotní, kde jsou zapotřebí. Těší mě také návštěvnost akce, která se díky přesunu přehlídky z ústeckého divadla do Sportcentra Sluneta téměř ztrojnásobila. Je vidět, že veřejnost má o akci zájem,“ uvedla Ing. Lenka Kocmanová Taussigová.

Vybrané fotografie z akce najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…