Předseda kanadského Senátu pokračuje v oficiální návštěvě Prahy

09.09.2016 10:41

Předseda kanadského Senátu George J. Furey vede kanadskou delegaci, která včera zahájila dvoudenní oficiální návštěvu České republiky.

Předseda kanadského Senátu pokračuje v oficiální návštěvě Prahy
Foto: wikipedia
Popisek: Kanadská vlajka.

Oficiální návštěva začala ve čtvrtek ráno obchodní snídaní uspořádanou Kanadskou obchodní komorou v Praze. Sešlo se na ní několik desítek zástupců firem a dalších hostů, aby si poslechlo pohled předsedy kanadského Senátu na česko-kanadskou obchodní spolupráci a výhody Komplexní hospodářské a obchodní dohody mezi EU a Kanadou (CETA). George Furey mluvil také o migrační krizi, kterou označil za globální věc a dodal, že Kanada již od listopadu 2015 přijala přes 30 000 syrských uprchlíků. Zmínil se také o významu akademických vztahů mezi oběma zeměmi a o pokračující kanadské podpoře Ukrajiny.

Po obchodní snídani se kanadská delegace sešla s předsedou Poslanecké sněmovny Janem Hamáčkem. Jejich rozhovor se zaměřil na ratifikaci dohody CETA, migraci a další mezinárodní otázky společného zájmu. Oba předsedové se shodli na významu pokračující bilaterální spolupráce v těchto oblastech.

Předseda kanadského Senátu se posléze setkal s Jaromírem Jermářem, předsedou senátního výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice. Společně diskutovali o vzdělávacích systémech obou zemí a vyměnili si názory na akademické vazby mezi Kanadou a ČR.

Včera večer se předseda kanadského Senátu s delegací zúčastnil recepce pořádané velvyslancem Otto Jelinkem a jeho manželkou. Akce, jež byla zároveň rozloučením s panem velvyslancem, který končí své působení v ČR a vrací se ještě v září do Kanady, se zúčastnilo mnoho dalších hostů, včetně představitelů politických, obchodních a akademických kruhů a zástupců neziskového sektoru.

„Jsem přesvědčen, že pevné vazby Kanady a České republiky jsou dále posíleny tím, že sdílíme mnoho hodnot a tím i mnoho podobných cílů. Sdílíme cíle v oblasti lidských práv a mezinárodního míru a bezpečnosti, což z nás dělá partnery a přátele na světové scéně…to vše zároveň posiluje náš příspěvek mezinárodní komunitě,“ uvedl předseda Furey.

Dnes se předseda kanadského Senátu s delegací schází s předsedou Senátu Milanem Štěchem, předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou a ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem, aby spolu diskutovali o hospodářské spolupráci, Komplexní hospodářské a obchodní dohodě mezi EU a Kanadou (CETA), migraci a rozmanitosti i multilaterálních a bezpečnostních otázkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…