Předseda vlády Sobotka se setká s premiérem Slovinské republiky Miro Cerarem

16.01.2017 21:30

Ve dnech 22. - 24. ledna 2017 navštíví na pozvání premiéra Bohuslava Sobotky Českou republiku předseda vlády Slovinské republiky Miro Cerar. V rámci společného jednání budou předsedové vlád diskutovat především rozvoj vztahů obou zemí a aktuální situaci v Evropské unii.

Předseda vlády Sobotka se setká s premiérem Slovinské republiky Miro Cerarem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Hlavními tématy jednání obou premiérů budou vzájemný obchod, investice a další prohloubení ekonomické spolupráce. Premiéři se budou dále zabývat aktuálními evropskými otázkami včetně dopadů brexitu, řešení nelegální migrace a také budoucností evropské integrace a možností rozšíření EU o země západního Balkánu, zaměří se také na spolupráci V4 a Slovinska.

Slovinský premiér Cerar se během své oficiální návštěvy rovněž sejde s prezidentem Milošem Zemanem a předsedou Senátu Milanem Štěchem. Připomene si též 145. výročí narození a 60. výročí úmrtí významného slovinského architekta Josipa Plečnika, který v Praze zanechal mnoho stop v podobě architektonických staveb a úprav Pražského hradu, jichž byl autorem.

Poslední návštěva slovinského předsedy vlády v ČR se uskutečnila v roce 1999. Premiér Bohuslav Sobotka naposledy navštívil Slovinskou republiku v dubnu roku 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…