Předsedkyně ERÚ podepsala s partnery z V4 prohlášení o permanentní spolupráci

07.11.2013 10:09

Představitelé energetických regulačních úřadů zemí regionu V4 (České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska) podepsali na svém setkání v Budapešti 6. listopadu 2013 Společné prohlášení o ustavení Stálého fóra energetických regulačních úřadů Visegradské čtyřky.

Předsedkyně ERÚ podepsala s partnery z V4 prohlášení o permanentní spolupráci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Elektrárna

Myšlenku toho fóra, které si klade za cíl posílit konzultace a koordinaci postupu zúčastněných regulátorů v oblasti budování energetické infrastruktury, racionální podpory obnovitelných zdrojů a snižování ceny pro konečné spotřebitele, iniciovali na červnové schůzce regulátorů V4 v Praze Alena Vitásková a její slovenský protějšek Jozef Holjenčík.

Podstatná část budapešťského setkání regulátorů Visegradské čtyřky byla zároveň věnována projednání aktuálních otázek, které stojí před regulačními orgány všech zemí regionu – možnost snižování cen energií pro konečné zákazníky, rozvoj veřejných služeb, propojování trhů s elektřinou v regionu zemí V4 a perspektiva vybudování Severo-jižního plynárenského koridoru. Představitel hostitelské země Maďarska, které v tomto roce předsedá Visegradské skupině, informoval partnery o snaze maďarské vlády posílit kontrolu nad významnými energetickými společnostmi s cílem upevnit energetickou bezpečnost země.

Setkání v Budapešti se vedle Aleny Vitáskové a předsedy Úřadu pro regulaci energetiky a veřejných služeb Maďarska Lajose Dorkoty zúčastnil předseda polského Úřadu energetické regulace Marek Woszczyk a za Slovensko ředitelka odboru mezinárodní spolupráce a integrace ÚRSO Nataša Hudcovičová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …