Předsedkyně Energetického regulačního úřadu se setkala s ředitelem ACER

16.09.2016 13:36

Předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková se dne 15. září 2016 setkala s ředitelem Agentury pro spolupráci energetických regulátorů (ACER) Albertem Pototschnigem. Diskuse byla zaměřena na sdílení dat a strategie pro monitorování trhu z oblasti REMIT.

Předsedkyně Energetického regulačního úřadu se setkala s ředitelem ACER
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

„Jsem ráda, že jsme měli možnost diskutovat přímo v Ostravě, kde by v budoucnu mohlo vzniknout regionální centrum pro monitorování trhu v rámci REMIT pro celou V4,“ uvedla předsedkyně ERÚ Alena Vitásková.

„Předsedkyně Vitásková mě informovala o postojích a krocích ERÚ týkajících se monitorování a sdílení dat na základě nařízení REMIT. Pro ACER jsou to vždy cenné informace,“ sdělil ředitel ACER Alberto Pototschnig.

REMIT je nařízení Evropského parlamentu a Rady EU o integritě a transparentnosti velkoobchodního trhu s energií. Jeho cílem je monitoring evropského trhu a sdílení dat, což má vést k odhalování případných zneužití trhu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

16:05 Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

Liberecká zoo se již v první třetině letošního roku může pochlubit hned několika významnými přírůstk…