Premiér Sobotka se setká s německým velvyslancem k jednání o české naftě v zásobnících Viktoriagruppe

12.02.2015 18:00

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka se v pátek 13. února 2015 setká s velvyslancem Spolkové republiky Německo Arndtem Freiherrem Freytagem von Loringhovenem. Schůzky se bude účastnit rovněž předseda Správy státních hmotných rezerv Pavel Švagr a náměstek ministra zahraničních věcí Rudolf Jindrák.

Premiér Sobotka se setká s německým velvyslancem k jednání o české naftě v zásobnících Viktoriagruppe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Tématem  jednání  bude  pokračování  vládní snahy o řešení problémů českých naftových  rezerv v zásobnících Viktoriagruppe, o spolupráci ČR a Německa v šetření,  informace o průběhu zahájeného insolvenčního řízení a informace o tom, zda Německo vykonávalo řádnou kontrolní a inspekční činnost vůči firmě Viktoriagruppe a skladu včetně celní kontroly.

„Problém  s  českými  naftovými rezervami v zásobnících Viktoriagruppe jsme zdědili  po  předchozích  vládách, které se i přes varování problémem nijak nezabývaly.  Moje  vláda  se stejně jako předseda Správy  státních hmotných rezerv  Pavel Švagr problému věnuje od začátku svého funkčního období. Naší snahou  je  dosáhnou  řešení,  kterým  se nám podaří naftové rezervy pro ČR zachránit,“ uvedl k jednání premiér Sobotka.

Po  zítřejším  jednání  bude  následovat  krátký tiskový briefing za účasti předsedy  vlády  B.  Sobotky  a předsedy Správy státních hmotných rezerv P. Švagra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …