Premiér Sobotka se setká s německým velvyslancem k jednání o české naftě v zásobnících Viktoriagruppe

12.02.2015 18:00

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka se v pátek 13. února 2015 setká s velvyslancem Spolkové republiky Německo Arndtem Freiherrem Freytagem von Loringhovenem. Schůzky se bude účastnit rovněž předseda Správy státních hmotných rezerv Pavel Švagr a náměstek ministra zahraničních věcí Rudolf Jindrák.

Premiér Sobotka se setká s německým velvyslancem k jednání o české naftě v zásobnících Viktoriagruppe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Tématem  jednání  bude  pokračování  vládní snahy o řešení problémů českých naftových  rezerv v zásobnících Viktoriagruppe, o spolupráci ČR a Německa v šetření,  informace o průběhu zahájeného insolvenčního řízení a informace o tom, zda Německo vykonávalo řádnou kontrolní a inspekční činnost vůči firmě Viktoriagruppe a skladu včetně celní kontroly.

„Problém  s  českými  naftovými rezervami v zásobnících Viktoriagruppe jsme zdědili  po  předchozích  vládách, které se i přes varování problémem nijak nezabývaly.  Moje  vláda  se stejně jako předseda Správy  státních hmotných rezerv  Pavel Švagr problému věnuje od začátku svého funkčního období. Naší snahou  je  dosáhnou  řešení,  kterým  se nám podaří naftové rezervy pro ČR zachránit,“ uvedl k jednání premiér Sobotka.

Po  zítřejším  jednání  bude  následovat  krátký tiskový briefing za účasti předsedy  vlády  B.  Sobotky  a předsedy Správy státních hmotných rezerv P. Švagra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…