Premiér a ministr průmyslu a obchodu jednali s Radou ČTÚ o mobilních datových službách

27.07.2017 9:49

Předseda vlády Bohuslav Sobotka a ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček ve středu navštívili Český telekomunikační úřad. Vládní delegaci přivítal předseda Rady ČTÚ Jaromír Novák. Diskutovala se kvalita a dostupnost mobilních datových služeb i budování infrastruktury pro vysokorychlostní internet.

Premiér a ministr průmyslu a obchodu jednali s Radou ČTÚ o mobilních datových službách
Foto: ČTÚ
Popisek: ČTÚ

Výrazný posun v oblasti zvýšení práv a ochrany spotřebitelů přinese novela zákona o elektronických komunikacích, kterou před týdnem schválil Senát. Současně tento týden nabyl účinnosti zákon na snížení nákladů při budování sítí NGA. „I s novými regulačními nástroji chceme podporovat nové investice do sektoru, dohlížet na férové fungování trhu i ve vztahu ke spotřebitelům a podporovat poskytování dostupných a kvalitních služeb,“ říká předseda Rady ČTÚ Jaromír Novák.

Členové Rady rovněž představili dosavadní dílčí závěry tříkriteriálního testu pro trh mobilních služeb s tím, že do poloviny srpna by měla být zahájena veřejná konzultace. To je nutná podmínka pro možnost případné budoucí regulace velkoobchodního trhu.

Jako úspěšnou předseda vlády hodnotil proběhlou aukci kmitočtů v pásmu 3,7 GHz, z níž vzešli i dva noví operátoři. Vítězní operátoři v aukci získali celoplošné příděly s dostatečnou šířkou pásma i pro budoucí zavádění sítí 5. generace. Návrh nových opatření pro připravovanou aukci v pásmu 700 MHz připraví ČTÚ do poloviny příštího roku, jak navrhuje v Situační zprávě o plnění Strategie správy spektra, která byla předána k projednání vládou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

22:04 Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

Trénovali to, co se skutečně stalo.