Premiér bude jednat s premiérem Slovenska a rakouským spolkovým kancléřem o řešení migrační krize

02.09.2015 11:43

Předseda vlády Bohuslav Sobotka bude v pondělí 7. září 2015 v Bratislavě jednat společně s předsedou vlády Slovenské republiky Robertem Ficem a se spolkovým kancléřem Rakouské republiky Wernerem Faymannem. Premiéři se budou zabývat současnou napjatou situací v regionu v souvislosti s pokračující migrační krizí.

Premiér bude jednat s premiérem Slovenska a rakouským spolkovým kancléřem o řešení migrační krize
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Setkání se uskuteční po historicky prvním společném jednání české a slovenské tripartity. Konání společného zasedání tripartity se rozhodli premiéři české a slovenské vlády využít k pozvání rakouského spolkového kancléře, aby osobně diskutovali o dopadech migrační krize na region a namísto vzkazů přes média našli společné řešení současné vypjaté situace.

Jednání předsedy vlády se slovenským a rakouským protějškem naváže na páteční mimořádný summit Visegrádské skupiny, který do Prahy svolal premiér Sobotka. Po lednovém jednání premiérů ve Slavkově je bratislavská schůzka dalším bodem aktivního česko-rakouského dialogu, který česká vláda vede ve všech oblastech společného zájmu. Stranou proto nemůže zůstat ani téma migrace a její dopady na Rakousko, které je v těchto chvílích vystavené velké zátěži.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SZPI: Kontroly v roce 2023? 49 tisíc kontrol, uloženy pokuty přes 128 milionů

7:08 SZPI: Kontroly v roce 2023? 49 tisíc kontrol, uloženy pokuty přes 128 milionů

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uskutečnila v roce 2023 celkem 48 821 vstupů do pr…