Premiér podpořil veřejnou sbírku na pořízení nových varhan do Katedrály sv. Víta

10.04.2015 17:39

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v pátek 10. dubna 2015 setkal v Katedrále svatého Víta, Václava a Vojtěcha společně s dalšími držiteli klíčů od Korunní komory, v níž jsou uloženy české korunovační klenoty. Klíčníci představili veřejnosti záměr pražského arcibiskupa Dominika Duky pořídit do katedrály nové varhany a vyhlásit pro jejich koupi veřejnou sbírku.

Premiér podpořil veřejnou sbírku na pořízení nových varhan do Katedrály sv. Víta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Nové varhany pro svatovítskou katedrálu

Iniciátorem projektu je kardinál Dominik Duka. Katedrála podle něj doposud nemá nástroj, který by odpovídal jejímu významu. Současné varhany navíc zvukově dostačují pouze pro starou část. Více podrobností o projektu na pořízení nových varhan najedete na webu Arcibiskupství pražského (http://www.apha.cz/nove-varhany-pro-katedralu) a Nadačního fondu Svatovítské varhany (http://www.svatovitskevarhany.com).

Rada Katedrály sv. Víta, Václava a Vojtěcha

Klíče od korunovačních klenot vlastní kromě premiéra Bohuslava Sobotky také prezident Miloš Zeman, arcibiskup pražský Dominik Duka, předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček, předseda Senátu Milan Štěch, probošt Metropolitní kapituly u sv. Víta v Praze Václav Malý a primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DIAMO: Soutěž o poskytování služeb u jezera Milada na dalších deset let

19:15 DIAMO: Soutěž o poskytování služeb u jezera Milada na dalších deset let

Státní podnik DIAMO ve spolupráci s městy a obcemi, sdruženými do Dobrovolného svazku obcí jezero Mi…