Převodem pozemků ÚZSVM pomohl k vytvoření protipovodňových opatření

13.02.2020 22:49

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Přerově bezúplatně převedl celkem šest pozemků o celkové výměře 9 048 m2 na obec Polom. Pozemky mají účetní hodnotu 287 420 Kč.

Převodem pozemků ÚZSVM pomohl k vytvoření protipovodňových opatření
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Obec požádala o převod pozemků z důvodu ochrany majetku a občanů, spočívajícím ve vybudování a údržbě protipovodňových opatření a revitalizaci pozemků.

Pozemky se nacházejí v záplavové údolní nivě vodního toku Luha. Jedná se o odvodňovací strouhy, které odvádí rozlivovou vodu z Luhy, ale i z výše položených polí v katastrálním území Lučice a povrchové vody ze silnice D 48 a silnice III. třídy. Odvodem vod mj. chrání kapli, budovu mateřské školy, obecního úřadu, obecních bytů a sportoviště. Navazují na bezpečnostní přeliv mezi rybníky Horní a Dolní Polom a plní funkci retence vody v krajině a protipovodňové ochrany obce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

22:04 Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

Trénovali to, co se skutečně stalo.