Prezident Miloš Zeman oceňuje práci NKÚ a podporuje rozšíření jeho působnosti

04.04.2015 15:49

Prezident NKÚ Miloslav Kala dnes předal prezidentovi republiky Miloši Zemanovi výroční zprávu Nejvyššího kontrolního úřadu za rok 2014. V následující debatě oba představitelé hovořili o výsledcích kontrolní činnosti NKÚ za minulý rok, o právě probíhajících kontrolách a také o plánech do budoucna.

Prezident Miloš Zeman oceňuje práci NKÚ a podporuje rozšíření jeho působnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezident Zeman se zajímal i o rozšíření působnosti NKÚ na kontrolu hospodaření samosprávy a firem s majetkovou účastí státu. Prezident republiky plně podporuje snahu o rozšíření kontrolní působnosti NKÚ a vyjádřil přesvědčení, že i přes odpor starostenské lobby budou novely ústavy a zákona o Nejvyšším kontrolním úřadu upravující rozšíření působnosti NKÚ přijaty.

Prezident Zeman se též zajímal o výsledky kontrol v oblasti zdravotnictví, ať už se jedná o hospodaření zdravotních pojišťoven či například fakultních nemocnic. Dalším tématem rozhovoru byly výsledky kontrol mýtného systému, včetně diskuze o způsobu výběru jeho provozovatele.

Na závěr setkání prezident Zeman ocenil iniciativu prezidenta NKÚ týkající se problematiky platů soudců a státních zástupců a vyjádřil mu podporu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…