Primář Toupalík byl jmenován členem Poradního sboru ministra spravedlnosti

31.03.2017 16:20

Významného ocenění dosáhl primář oddělení soudního lékařství Pardubické nemocnice Pavel Toupalík. Ministrem spravedlnosti České republiky Robertem Pelikánem byl jmenován členem jeho Poradního sboru pro soudní lékařství, který byl nově vytvořen v letošním roce.

Primář Toupalík byl jmenován členem Poradního sboru ministra spravedlnosti
Foto: nempk.cz
Popisek: Krajská nemocnice Pardubice

„Panu primáři gratuluji k tomuto úspěchu. Je to uznání nejen jeho kvalitní práce v oboru soudního lékařství, ale i celého oddělení, které se pod jeho vedením řadí k nejkvalitnějším pracovištím v České republice,“ prohlásil generální ředitel Nemocnice Pardubického kraje Tomáš Gottvald.

Poradní sbor zřídil ministr spravedlnosti v souladu se zákonem č. 36/1967 Sb., o znalcích a tlumočnících. „Hlavní oblastí činnosti sboru jsou právě soudní znalci,“ uvedl primář Toupalík. „Poradní sbor bude spolupůsobit při jejich jmenování, sjednocovat kritéria pro jmenování, dbát o zdokonalování jejich kvalifikace a dávat podněty pro vědecký výzkum obecných otázek znalecké činnosti. Zároveň se budeme podílet na stabilizaci a zkvalitnění činnosti dosavadních znalců a znaleckých ústavů,“ dodal.

Poradci ministra spravedlnosti v oboru soudního lékařství budou rovněž spolupracovat s dalšími resorty na tvorbě standardů a doporučení pro znalce. „Budeme se rovněž podílet na návrhu nové právní úpravy znalecké činnosti,“ uvedl primář Toupalík.

Poradní sbor ministra spravedlnosti pro soudní lékařství tvoří šest předních odborníků tohoto medicínského oboru. Jeho předsedou byl jmenován přednosta Ústavu soudního lékařství Lékařské fakulty UK a Fakultní nemocnice Hradec Králové Petr Hejna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…