Příslušníci a zaměstnanci vězeňské služby darují krev

02.02.2015 10:58

Vězeňská služba ČR chce pomoci v boji proti aktuálnímu nedostatku krevních zásob v České republice.Příslušníci a zaměstnanci pražských věznic a generálního ředitelství proto využili možnosti hromadného odběru krve, který je pro ně uspořádala Ústřední vojenská nemocnice ve zdravotnickém zařízení Vězeňské služby v Praze 4 Na Květnici. Podle předběžných odhadů se odběrů zúčastní několik desítek příslušníků a zaměstnanců vězeňské služby v čele s generálním ředitelem Pavlem Ondráškem a dalšími členy nejvyššího vedení.

Příslušníci a zaměstnanci vězeňské služby darují krev
Foto: Martin Kovář
Popisek: Kapačka s krví

„Jménem vedení vězeňské služby bych chtěl poděkovat všem zaměstnancům, kteří chtějí pomoci a rozhodli se bezplatně darovat krev. Uvědomuji si solidárnost a důležitost takového kroku“,prohlásil generální ředitel sboru Pavel Ondrášek.

Hromadný odběr se uskuteční ve středu 4. února dopoledne a podle předpokladů se ho zúčastní kolem padesáti dárců. Vězeňská služba plánuje pořádat hromadné odběry mezi svými pracovníky také v dalších regionech, a to asi dvakrát ročně, podle aktuální potřeby krve v České republice. Hlavním cílem navázání spolupráce s Ústřední vojenskou nemocnicív Praze je získání nových prvodárců krve a zvýšit tak celkový počet dobrovolných dárců, kteří budou krev darovat i v budoucnu.Mezi příslušníky a zaměstnanci Vězeňské služby ČR je již dnes řada dárců, kteří krev darovali opakovaně v minulosti. Jsou mezi nimi i dárci, kteří dosáhli rekordních odběrů.  

Krev od dobrovolných dárců je zcela nepostradatelná pro léčbu řady nemocí, provádění složitých operací a záchranu životů při úrazech. Aktuálně je v České republice nedostatek krve zejména skupin 0+/-, B-, A-.   
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…