Profireal Group vstupuje v únoru na ruský trh

07.02.2014 9:44

Finanční skupina Profireal Group vstupuje se svou úvěrovou divizí PROFI CREDIT na trh spotřebitelských úvěrů v Ruské Federaci. První tři pobočky založila společnost v Petrohradě jako společný podnik se skupinou J&T. V nejbližších letech se chce PROFI CREDIT zařadit mezi tři největší poskytovatele půjček v evropské části Ruska.

Profireal Group vstupuje v únoru na ruský trh
Foto: Profireal Group
Popisek: Profireal Group

„Ruský trh je pro nás velkou výzvou, protože v segmentu spotřebitelských úvěrů je to jeden z nejrychleji rostoucích trhů na světě. Podle ratingové agentury Expert RA roste každý rok počet uzavřených půjček v Rusku o více než třetinu,“ říká předseda představenstva skupiny Profireal Group David Chour.

PROFI CREDIT bude poskytovat půjčky bez zajištění prostřednictvím sítě profesionálních finančních konzultantů, online nebo v prodejních kancelářích. Klienti si můžou zažádat o úvěr ve výši 5 000-70 000 Rublů se splatností 1-12 měsíců. Při řádném splácení pak výše poskytnutého úvěru i doba splatnosti roste. „Předpokládáme, že průměrná půjčka se bude pohybovat v rozmezí 25 000-30 000 rublů. Do konce roku 2014 plánujeme otevřít v Petrohradě až 15 kanceláří a během roku 2015 chceme začít působit i v dalších regionech,“ poodhaluje plány společnosti marketingový ředitel PROFI CREDIT Ondřej Šmakal.

Ruskou pobočku společnosti PROFI CREDIT povede dlouholetý výkonný ředitel bulharského PROFI CREDITu Nikolai Kolev. Profireal Group bude v Rusku spolupracovat se skupinou J&T, která má svou banku v Moskvě. „S Profireal Group spolupracujeme při financování jejich aktivit ve střední Evropě. Jsme rádi, že se naše spolupráce prohlubuje a hodně si od ruského trhu slibujeme,“ říká generální ředitel J&T Banky Štěpán Ašer.

PROFI CREDIT zatím působí v České republice, na Slovensku, v Polsku a v Bulharsku. Od roku 2000 tu poskytl svým klientům více než 700 000 úvěrů v celkové hodnotě přesahující 1,37 miliardy euro. K prodeji využívá vlastní síť úvěrových poradců, po celé Evropě jich má více než 6 000. „Rusko určitě nebude poslední zemí, kam se chystáme expandovat. V současnosti analyzujeme ještě trhy v Jižní Americe a v Asii,“ uzavírá David Chour.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…