Profireal Group vstupuje v únoru na ruský trh

07.02.2014 9:44

Finanční skupina Profireal Group vstupuje se svou úvěrovou divizí PROFI CREDIT na trh spotřebitelských úvěrů v Ruské Federaci. První tři pobočky založila společnost v Petrohradě jako společný podnik se skupinou J&T. V nejbližších letech se chce PROFI CREDIT zařadit mezi tři největší poskytovatele půjček v evropské části Ruska.

Profireal Group vstupuje v únoru na ruský trh
Foto: Profireal Group
Popisek: Profireal Group

„Ruský trh je pro nás velkou výzvou, protože v segmentu spotřebitelských úvěrů je to jeden z nejrychleji rostoucích trhů na světě. Podle ratingové agentury Expert RA roste každý rok počet uzavřených půjček v Rusku o více než třetinu,“ říká předseda představenstva skupiny Profireal Group David Chour.

PROFI CREDIT bude poskytovat půjčky bez zajištění prostřednictvím sítě profesionálních finančních konzultantů, online nebo v prodejních kancelářích. Klienti si můžou zažádat o úvěr ve výši 5 000-70 000 Rublů se splatností 1-12 měsíců. Při řádném splácení pak výše poskytnutého úvěru i doba splatnosti roste. „Předpokládáme, že průměrná půjčka se bude pohybovat v rozmezí 25 000-30 000 rublů. Do konce roku 2014 plánujeme otevřít v Petrohradě až 15 kanceláří a během roku 2015 chceme začít působit i v dalších regionech,“ poodhaluje plány společnosti marketingový ředitel PROFI CREDIT Ondřej Šmakal.

Ruskou pobočku společnosti PROFI CREDIT povede dlouholetý výkonný ředitel bulharského PROFI CREDITu Nikolai Kolev. Profireal Group bude v Rusku spolupracovat se skupinou J&T, která má svou banku v Moskvě. „S Profireal Group spolupracujeme při financování jejich aktivit ve střední Evropě. Jsme rádi, že se naše spolupráce prohlubuje a hodně si od ruského trhu slibujeme,“ říká generální ředitel J&T Banky Štěpán Ašer.

PROFI CREDIT zatím působí v České republice, na Slovensku, v Polsku a v Bulharsku. Od roku 2000 tu poskytl svým klientům více než 700 000 úvěrů v celkové hodnotě přesahující 1,37 miliardy euro. K prodeji využívá vlastní síť úvěrových poradců, po celé Evropě jich má více než 6 000. „Rusko určitě nebude poslední zemí, kam se chystáme expandovat. V současnosti analyzujeme ještě trhy v Jižní Americe a v Asii,“ uzavírá David Chour.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

16:08 České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

Hokejová horečka vypukne již tento pátek. Česká republika se po devíti letech znovu stane hostitelem…