Prohlášení předsedkyně ERÚ Aleny Vitáskové

19.07.2016 13:30

Alena Vitásková dnes ohlásila svoji kandidaturu do senátu, jako nestraník na kandidátce strany Úsvit – Národní koalice ve volebním obvodu Ostravska, kam patří i Petřkovice, kde prožila velkou část svého života.

Prohlášení předsedkyně ERÚ Aleny Vitáskové
Foto: Facebook Aleny Vitáskové
Popisek: Alena Vitásková

„Miluji tento region, miluji občany, kteří v něm žijí, za jejich pracovitost a upřímnost. Udělám vše proto, aby se tunelování Ostravska zastavilo, aby se sem vrátil život stejně jako peníze, které nám ukradli. Budu bránit práva občanů a spotřebitelů stejně jako jsem to činila a činím ve funkci předsedkyně ERÚ.

Od září se budu plně věnovat volební kampani, na kterou budu čerpat neplacené volno. Oficiálně zahájím kampaň ve významný den pro Ostravsko a to je 9. září na Den horníků a energetiků. V případě, že mi občané regionu dají důvěru a budu zvolena, ukončím své funkční období na ERÚ v souladu s příslušnou legislativou.

Situace na Ostravsku nemůže nechat nikoho z nás klidným. O to víc se dotýká těch, kteří z tohoto regionu pocházejí, mají zde rodiny, žijí zde. To, co se na Ostravsku odehrává, je výsledek ZLA aplikovaného na občanech.

V senátu mě nezajímá imunita, vím, že senátoři energetické lobby by mě stejně vydali, ale zajímá mě beztrestnost projevu na plénu senátu, zajímají mě politické možnosti, jak pomoci Ostravsku, nejlidnatější části České republiky, kde místo řádné restrukturalizace a práva na důstojný život se dává horníkům žebračenka, vzali jim střechu nad hlavou a nechávají se padnout desítky poctivých podnikatelů.

Nyní mé Ostravsko volá o pomoc, to je důvod, proč jsem ochotna předčasně ukončit svůj mandát a proč jsem se rozhodla vstoupit do politiky. Svým voličům mohu slíbit jen jedno, že pokud mi dáte důvěru a budu zvolena, budu za Vás bojovat tak, jak jsem to činila celých 5 let ve funkci předsedkyně ERÚ a že to nikdy nevzdám,“ sdělila Alena Vitásková ke své kandidatuře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…