Projekt Optima zaujal Evropskou agenturu pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci

21.10.2016 9:48

Velký úspěch si připsalo Ministerstvo vnitra, které obsadilo v národním kole evropské soutěže Správná praxe první místo se svým projektem Optima.

Projekt Optima zaujal Evropskou agenturu pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

Ten se dlouhodobě věnuje péči o zdraví příslušníků bezpečnostních sborů, jejichž zaměstnání vyžaduje velkou psychickou i fyzickou odolnost. Formou cvičení v rámci ozdravných pobytů se tak policisté i hasiči naučí techniky, které pak využívají při výkonu svých náročných pracovních povinností. 

„Projekt Optima funguje pod Zařízením služeb pro Ministerstvo vnitra od roku 2015 a za tu dobu se nám podařilo vyškolit už 1500 příslušníků bezpečnostních sborů. Naším cílem je tento počet dále rozšiřovat, protože se ukazuje, že projekt je v praxi velmi účinný a užitečný,“ uvedl ekonomický náměstek ministra vnitra Jiří Zmatlík.   

Cílem soutěže, která se koná v rámci kampaně Zdravé pracoviště pro všechny bez rozdílu věku, je ocenit mimořádné a inovativní příspěvky k bezpečnosti a ochraně zdraví na pracovišti. Projekt Optima bude reprezentovat Českou republiku v evropské soutěži organizované Evropskou agenturou pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci (EU-OSHA). „Náš projekt se zde utká s konkurencí ze všech členských států Evropské unie. Pokud uspějeme, je šance, že dostaneme příležitost vytvořit centrální metodiku, která přispěje k rozvoji péče o lepší psychickou i fyzickou připravenost příslušníků bezpečnostních sborů všech států EU,“ dodal Jiří Zmatlík.

Více informací o projektu Optima najdete na https://www.zsmv.cz/projekt-optima/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…