Půl milionu lidí bylo od ledna do března na neschopence. Nejdéle stonali ve Zlínském kraji

03.06.2015 18:49

V prvním čtvrtletí roku 2015 ošetřující lékaři vystavili tzv. neschopenku takřka půl milionu lidem. Přesně to bylo ve 492 066 případech dočasné pracovní neschopnosti, což je ve srovnání se stejným obdobím roku 2014 o 145 845 případů více. Rovněž se zvýšil počet prostonaných dnů, kterých bylo o 2 662 129 více než v prvním čtvrtletí roku 2014.

Půl milionu lidí bylo od ledna do března na neschopence. Nejdéle stonali ve Zlínském kraji
Foto: ČSSZ
Popisek: Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ)

Podle údajů České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) nejvíce nemocných zaznamenala Praha, ukončeno zde bylo 61 047 dočasných pracovních neschopností, zároveň ale v Praze lidé na tzv. neschopence strávili nejkratší dobu – v průměru přibližně 29 dní. Nejdéle trvala „neschopnost“ ve Zlínském kraji, lidé tam stonali v průměru bezmála 46 dní. V ČR činila průměrná doba dočasné pracovní neschopnosti ve sledovaném období zhruba 37 dní.

Moravskoslezský kraj je na prvním místě v počtu prostonaných dnů – lidé zde byli nemocní 2 349 937 dní z celkového počtu cca 18,3 milionů prostonaných dnů v  ČR. Druhý nejvyšší počet prostonaných dnů ČSSZ zaznamenala v kraji Jihomoravském – celkem 2 070 317.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…