ROP Jihozápad zvýšil nejrychleji tempo proplácení dotací

21.10.2015 15:53

Regionální operační program NUTS II Jihozápad (ROP Jihozápad) proplácí finance na projekty úspěšným žadatelům nejrychleji rostoucím tempem ze všech podpůrných programů, které jsou v České republice k dispozici k čerpání dotací z Evropské unie. Vyplývá to z informace o stavu čerpání prostředků z Evropské unie ke konci letošního srpna, podle níž je z fondů EU proplaceno 83,5 % z celkové částky, která je pro Českou republiku vyhrazena v rámci programového období 2007–2013.

ROP Jihozápad zvýšil nejrychleji tempo proplácení dotací
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

Díky vysokému pracovnímu nasazení zaměstnanců Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad, který spravuje ROP Jihozápad, se podaří vyčerpat maximum financí z Evropské unie, vyčleněných pro tento program, konkrétně tedy na podporu projektů v Plzeňském a Jihočeském kraji.

„ROP Jihozápad dosáhl nejvyšších meziměsíčních nárůstů ze všech programů. Konkrétně se jedná o tříprocentní nárůst v období červenec až srpen 2015. Cílem je dosáhnout vyčerpání přidělené alokace programu,“ uvedl předseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad a náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner.

„Stejný trend očekáváme i v následujících měsících. Do konce letošního roku bychom měli proplatit ještě 1,6 miliardy korun, tudíž by mělo procento proplacených prostředků překonat devadesát procent z celkového objemu přidělených prostředků. V letošním roce obdrželi příjemci dotací dosud 2,2 miliardy korun ve 265 žádostech o platbu. Celkové množství proplacených prostředků v letošním roce by mělo dosahovat částky 3,8 miliard korun, což představuje více než 20 procent z celkové alokace na období 2007 až 2013,“ řekl Karen Hron, pověřen vedením Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad.

Objem proplacených prostředků z ROP Jihozápad v období červen až září 2015

Červen

225 mil. Kč

Červenec

167 mil. Kč

Srpen

425 mil. Kč

Září

757 mil. Kč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…