ŘSD: Příprava tunelu v Bílině pokračuje podle harmonogramu

29.03.2020 21:31

Na neveřejném jednání, které se uskutečnilo na začátku března, o tom informovali zástupci ŘSD ČR starostku města Bílina Zuzanu Schwarz Bařtipánovou.

ŘSD: Příprava tunelu v Bílině pokračuje podle harmonogramu
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

 Ředitelství silnic a dálnic drží postup přípravy s nastaveným harmonogramem i přesto, že bylo v průběhu zpracování rozhodnuto rozšířit technicko-ekonomickou studii (TES) kromě dvoupruhového tunelu i o variantu plně čtyřpruhovou. „Máme hotový koncept studie, který jsme již připomínkovali. V nejbližších dnech obdržíme od projektanta čistopis,“ informoval vedení města Bíliny Michal Vrabec z generálního ředitelství ŘSD ČR. Současně ŘSD zpracovává ekonomické hodnocení stavby, které bude předloženo Centrální komisi Ministerstva dopravy. „Snažíme se držet harmonogram přípravy, některé činnosti související s následným postupem dokonce provádíme s předstihem,“ potvrdil aktivitu v přípravě stavby ředitel Správy Chomutov Martin Vidimský. Zejména se jedná o zasmluvnění navazujících činností v rámci průzkumů k podkladům pro stanovisko vlivu stavby na životní prostředí. V rámci přípravy stavby nyní ŘSD již zpracovává projekt inženýrsko-geologického průzkumu. Podle ředitele Správy Chomutov povede k urychlení přípravy zadání zakázky některou z forem design & build. 

O dalším průběhu přípravy této klíčové stavby na silnici I/13 mezi Teplicemi a Mostem bude ŘSD ČR informovat zástupce Bíliny opět v květnu letošního roku, kdy by mělo být známé stanovisko Centrální komise Ministerstva dopravy k ekonomické efektivnosti stavby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Komise schválila program na podporu kombinované výroby tepla a elektřiny za 75 miliard korun

7:02 ÚOHS: Komise schválila program na podporu kombinované výroby tepla a elektřiny za 75 miliard korun

Evropská komise schválila v rámci pravidel EU pro státní podporu český program na podporu výroby ele…