ŘSD zprovoznilo nejnovější úsek dálnice D8 v plném profilu

23.09.2017 17:29

Nejnovější část dálnice D8 se řidičům otevřela bez omezení 20. září. Práce na stabilizaci budou ovšem pokračovat, na jaře silničáři zpevní základy takzvané prackovické estakády. Celá dálnice D8 je v provozu od konce loňského roku, uvedený úsek na Litoměřicku ale mohou řidiči zatím projíždět pouze v jednom jízdním pásu.

ŘSD zprovoznilo nejnovější úsek dálnice D8 v plném profilu
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Rada geotechnického monitoringu potvrdila, že je prackovická estakáda na dálnici D8 bezpečná pro provoz ve všech čtyřech pruzích a omezení tedy mohou být odstraněna. Na 20. září bylo dlouhodobě plánované testování v tunelech, kdy došlo k prověření systémů bezpečnostního vybavení tunelů a dispečinku a cvičení integrovaného záchranného systému, kdy byl úsek na půl dne uzavřen a následně byl provoz spuštěn v plném profilu.

Omezení provozu souviselo s nestabilitou podloží v okolí. Ředitelství silnic a dálnic v uplynulých měsících zajišťovalo realizaci stabilizačních opatření spočívající v opěrných železobetonových stěnách, zakotvení stěn a výstavbě odvodňovacích štěrkových stěn. Další práce jsou plánovány i v další stavební sezóně, kdy se bude střídavě uzavírat vždy jeden ze dvou mostů. Přesný rozsah stavebních prací bude stanoven na základě výsledků měření, které bude probíhat od letošního září do března příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…