RWE: Zemní plyn bude v listopadu více zapáchat, pomůže odhalit i nepatrné úniky

10.11.2013 18:16

RWE zvýší v průběhu listopadu intenzitu zápachu dodávaného plynu. Na severní Moravě proběhne tzv. nárazová odorizace v termínu od 11. do 12. 11., na jižní Moravě od 18. do 22. 11. a na území východních, středních, severních a západních Čech od 25. do 27. 11.

RWE: Zemní plyn bude v listopadu více zapáchat, pomůže odhalit i nepatrné úniky
Foto: red
Popisek: RWE

Nárazovou odorizaci provádějí distributoři plynu pravidelně před zimou, kdy je odběr plynu nejvyšší. Silnější zápach umožní lidem s odběrem zemního plynu zjistit případné úniky zemního plynu v domovních rozvodech nebo u plynových spotřebičů.

„Odorizace plynu, která způsobuje jeho typický zápach, je vedle dalších preventivních činností základním pilířem bezpečné distribuce plynu. Intenzivnější zápach během nárazové odorizace má prověřit těsnost plynových rozvodů a upozornit i na nepatrné úniky,“ řekl Pavel Káčer, jednatel RWE Distribuční služby.

Pokud lidé plyn v uvedených termínech ucítí, měli by okamžitě volat nepřetržitou pohotovostní službu na čísle 1239. Dispečerovi je nutné nahlásit jméno, adresu, telefonní číslo a orientační body, podle kterých se pracovníci pohotovostní služby dostanou co nejrychleji na místo možného úniku. Celá akce má preventivní charakter a nedochází při ní k přerušení ani omezení dodávky zemního plynu pro zákazníky.

Plynárenská zařízení, která jsou ve správě společností skupiny RWE, jsou z hlediska bezpečnosti a provozuschopnosti pravidelně kontrolována. Tato plynárenská zařízení končí plynovodní přípojkou před hlavním uzávěrem plynu. „Rozvody počínaje hlavním uzávěrem plynu, včetně plynových spotřebičů je třeba také pravidelně kontrolovat. Za jejich provozuschopnost a bezpečnost však plně odpovídají jejich vlastníci,“ upozorňuje Káčer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…