Ředitelství silnic a dálnic může zahájit výstavbu dalších dvou úseků dálnice D3

13.02.2015 14:05

Ředitelství silnic a dálnic neobdrželo v zákonné patnáctidenní lhůtě od žádného z uchazečů námitku proti výsledkům výběrového řízení a může tak zahájit výstavbu dalších dvou úseků dálnice D3.

Ředitelství silnic a dálnic může zahájit výstavbu dalších dvou úseků dálnice D3
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Jedná se o úseky Veselí nad Lužnicí – Bošilec a Borek  - Úsilné, které prodlouží stávající dálnici D3 blíže k rakouským hranicím. „Dálnice D3 patří jednoznačně mezi naše prioritní stavby a Ředitelství silnic a dálnic věnuje její dostavbě intenzivní pozornost. Nyní tedy můžeme zahájit prodloužení tohoto dálničního spojení do Rakouska o více než osm kilometrů. Tím naše úsilí v žádném případě nekončí, naší ambicí je v letošním roce zahájit ještě stavbu dálnice D3 Bošilec - Ševětín“ konstatuje generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Dalším krokem je podpis smlouvy s vítěznými uchazeči. Práce budou zahájeny na jaře, okamžitě se začátkem stavební sezóny.

D3 0308C Veselí nad Lužnicí – Bošilec
Vítězem je Sdružení STRABAG (vedoucí sdružení) a EUROVIA (člen sdružení). Vysoutěžená cena je 634,724 mil. Kč bez DPH. Délka 5125 metrů. Předpokládaná doba výstavby jsou tři roky.

D3 0309/III Borek – Úsilné
Vítězem je sdružení EUROVIA (vedoucí sdružení) a STRABAG (člen sdružení). Vysoutěžená cena je 717,578 mil. Kč bez DPH. Délka 3160 metrů. Předpokládaná doba výstavby jsou tři roky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…