Ředitelství silnic a dálnic zahajuje opravu silnice I/6

05.10.2015 17:58

Jedná se o opravu krytu vozovky v km 103,9 až km 107,0. V rámci stavebních úprav v celkové délce 4076,8 metrů bude provedena výměna krytu vozovky v celém rozsahu zpevnění – jízdní pruhy včetně přídatných, přilehlá parkoviště a autobusové zastávky a zpevněné krajnice. V km 3,2 až km 3,5, kde je trasa vedena v zářezu, bude na obou stranách komunikace doplněn odvodňovací rigol.

Ředitelství silnic a dálnic zahajuje opravu silnice I/6
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

V km 2,460 až 2,560 bude provedena celková oprava (sanace) kraje levého jízdního pruhu v šířce 2,5 metrů. Oprava bude také zahrnovat úpravu nezpevněných krajnic s výměnou jejich stávajícího povrchu a obnovu vodorovného dopravního značení.

Frézování krytu vozovky bude řešeno jako operativní pohyblivé pracovní místo a bude probíhat za plného provozu vozidel. Obousměrný provoz vozidel v pracovní době bude řízen kyvadlově volným jízdním pruhem pomocí náležitě poučených osob. Frézování krytu bude probíhat v termínu od 5. 10. do 14. 10. 2015.

Pokládka podkladní, ložné a obrusné vrstvy bude probíhat také za plného automobilového provozu. Stavební místo bude řešeno jako operativní pohyblivé pracovní místo v maximální délce 800 metrů, provoz bude také řízen kyvadlově, tak jako v případě frézování. Samotná pokládka asfaltových vrstev bude rozdělena do pěti etap, přičemž  před zahájením další etapy bude předchozí dokončena až po novou obrusnou vrstvu. Termín provádění pokládky bude v termínu od 12. 10. do 14. 11. 2015.

Po dokončení pokládky asfaltových směsí bude provedena výměna a osazení zábradelního svodidla a svodidel u propustku v km 0,081 a poté bude provedena obnova vodorovného dopravního značení v celém úseku stavby.

Dokončení prací včetně terénních úprav a úklidu se předpokládá max. do 50 dnů od zahájení stavby, tj. do 23. 11. 2015.

Cena díla:        57.388.506,73 Kč bez DPH

Zhotovitel:       sdružení „Společnost STRABAG + EUROVIA, I/6 Vřídélko“

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…