Ředitelství silnic a dálnic zahajuje stavbu silnice I/34 Lišov – Vranín

16.02.2023 9:15 | Tisková zpráva

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo výstavbu silnice I/34 mezi Lišovem a Vranínem. Nová komunikace nahradí v současné době již nevyhovující silnici, kde dochází k častým dopravním nehodám.

Ředitelství silnic a dálnic zahajuje stavbu silnice I/34 Lišov – Vranín
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

„Účelem stavby je zlepšení směrových a výškových parametrů silnice I/34 a vyvedení dopravy z obcí Lišov a Štěpánovice mimo obytnou zástavbu. Nová komunikace, jejíž součástí jsou i dvě mimoúrovňové křižovatky, přinese řidičům vyšší bezpečnost a plynulost dopravy, obyvatelé obou obcí se díky přeložení silnice mohou těšit na méně hluku a lepší životní prostředí. V přípravě je již také navazující stavba z Vranína do Třeboně,“ uvedl při zahájení stavby generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Komunikace I/34, je důležitý silniční tah, který vede ve směru České Budějovice – Třeboň – Jindřichův Hradec – Pelhřimov – Humpolec, kde kříží dálnici D1 a pokračuje dále na Svitavy. Je po něm současně vedena mezinárodní silnice E49, která z Třeboně odbočuje k hraničnímu přechodu Halámky a E551 směřující do Humpolce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

16:08 České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

Hokejová horečka vypukne již tento pátek. Česká republika se po devíti letech znovu stane hostitelem…