Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo stavbu přeložky silnice I/26 Staňkov

03.12.2016 18:15

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo ve středu 30. listopadu za účasti generálního ředitele ŘSD Jana Kroupy stavbu silnice I/26 Staňkov, přeložka.

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo stavbu přeložky silnice I/26 Staňkov
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Předmětem stavby byla přeložka silnice I/26 mimo obec Staňkov. Stávající trasa svými šířkovými a směrovými parametry nevyhovovala zejména dálkové dopravě, která zatěžovala okolí jak nadměrným hlukem, tak emisemi. Nepříznivě byla ovlivněna i bezpečnost chodců ve městě.

„Výstavbou přeložky komunikace I/26 dojde k převedení dopravního zatížení mimo obec Staňkov, což výrazně přispěje ke zlepšení životního prostředí i bezpečnosti pěšího provozu ve Staňkově“, konstatoval generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Silnice I/26 je součástí mezinárodně významného dopravního koridoru Plzeň – Domažlice – Folmava – hraniční přechod do Německa. V současné době prochází komunikace centrem města Staňkov, kde je oboustranně lemovaná přilehlou zástavbou. Silnice je zde dopravně velmi zatížena, zejména těžkou kamionovou dopravou.

Stavba je navržena ke spolufinancování v rámci Operačního programu Doprava 2014 - 2020 a bude spolufinancována z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Data o stavbě

Hlavní trasa:

délka: 2972 m
kategorie: S 11,5/80
plocha vozovek: 38 439 m2
počet stavebních objektů: 28

zhotovitel: BÖGL a KRÝSL k.s
cena: 165 165 165 Kč (bez DPH)
zahájení výstavby: 05/2015

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…