Reformy, poštovní služby, sociální služby - přehled toho, co ve středu projedná vláda

20.04.2015 18:11

Členové vlády ve středu 22. dubna 2015 od 10.00 hodin projednají mimo jiné následující materiály:

Reformy, poštovní služby, sociální služby - přehled toho, co ve středu projedná vláda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled do vládní lavice

•         Národní program reforem České republiky 2015, předkládá: předseda vlády (v rámci Výboru pro Evropskou unii).

Materiál stanovuje plán klíčových opatření vlády na podporu hospodářského růstu a posilování konkurenceschopnosti při současném dodržování zodpovědné fiskální politiky.

•         Návrh novely zákona o poštovních službách, předkládají: ministři vnitra a průmyslu a obchodu.

Cílem návrhu je reagovat na změny, které do právní úpravy poštovních služeb přinesla tzv. liberalizační novela zákona o poštovních službách, tedy zákon č. 221/2012 Sb. Proto jsou v předkládaném návrhu obsažena opatření, jejichž cílem je držiteli poštovní licence (aktuálně Česká pošta, s.p.) zlepšit jeho postavení při zajišťování základních poštovních služeb.

•         Návrh nařízení vlády o provedení § 101a zákona o sociálních službách, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí. 

Nařízení upřesňuje konkrétní podmínky pro čerpání dotací, potřebné lhůty a povinné náležitosti dokumentů, které mají kraje předkládat Ministerstvu práce a sociálních věcí při žádostech o dotace na sociální služby. Zaručí se tím dostatečná ochrana a transparentnost systému financování sociálních služeb.

•         Návrh novely nařízení vlády, kterým se stanoví přípustná míra veřejné podpory v regionech soudržnosti České republiky, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.
Novela nařízení vlády byla připravena v návaznosti na novelu zákona o investičních pobídkách, která nabývá účinnosti dnem 1. května 2015. Nové nařízení vlády zajišťuje soulad poskytování podpory s relevantními předpisy Evropské unie a udržení konkurenceschopnosti systému investičních pobídek v mezinárodní soutěži s okolními státy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…