Řídicí a koordinační výbor ocenil pokrok v čerpání evropských fondů

02.05.2015 12:22

Evropská komise ve čtvrtek 30.4 v Praze na zasedání Řídicího a koordinačního výboru ocenila pokrok v čerpání, kterého Česká republika dosáhla na konci roku 2014.

Řídicí a koordinační výbor ocenil pokrok v čerpání evropských fondů
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj

„Jsme rádi, že Evropská komise dnes ocenila pokrok v čerpání, který vedl ke snížení ztráty finančních prostředků na konci loňského roku a nastavení krizových plánů ze strany Ministerstva pro místní rozvoj, jakožto národního koordinátora, které vedou k co nejefektivnějšímu dočerpání alokace. Je důležité nadále v těchto měsících věnovat zvýšenou pozornost všem aspektům spojeným s blížícím se koncem programového období 2007-2013 tak, abychom nedočerpání i v letošním roce snížili na minimum,“ uvedla náměstkyně ministryně pro místní rozvoj Olga Letáčková.

Ústředním tématem jednání Řídicího a koordinačního výboru bylo čerpání prostředků z evropských fondů z programového období 2007–2013, které představili zástupci jednotlivých řídicích orgánů. Celková alokace v končícím programovém období činila přibližně 700 mld. Kč a na účty příjemců dotací je v tuto chvíli vyplaceno více jak 500 mld. Kč, tedy zhruba tři pětiny prostředků. Podle odhadů zvládne Česká republika využít cca 97,5 % celkové alokace programového období 2007-2013.

Řídicí a koordinační výbor je nejvyšším koordinačním orgánem, který dohlíží na čerpání a využití prostředků z evropských fondů v České republice. Výboru předsedá ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, členy jsou zástupci jednotlivých řídicích orgánů, sociální partneři, neziskové organizace, zástupci krajů a jako hosté se jednání účastní i zástupci Evropské komise.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

22:03 Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Ve středu 8. května se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti…