Řídicí a koordinační výbor ocenil pokrok v čerpání evropských fondů

02.05.2015 12:22

Evropská komise ve čtvrtek 30.4 v Praze na zasedání Řídicího a koordinačního výboru ocenila pokrok v čerpání, kterého Česká republika dosáhla na konci roku 2014.

Řídicí a koordinační výbor ocenil pokrok v čerpání evropských fondů
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj

„Jsme rádi, že Evropská komise dnes ocenila pokrok v čerpání, který vedl ke snížení ztráty finančních prostředků na konci loňského roku a nastavení krizových plánů ze strany Ministerstva pro místní rozvoj, jakožto národního koordinátora, které vedou k co nejefektivnějšímu dočerpání alokace. Je důležité nadále v těchto měsících věnovat zvýšenou pozornost všem aspektům spojeným s blížícím se koncem programového období 2007-2013 tak, abychom nedočerpání i v letošním roce snížili na minimum,“ uvedla náměstkyně ministryně pro místní rozvoj Olga Letáčková.

Ústředním tématem jednání Řídicího a koordinačního výboru bylo čerpání prostředků z evropských fondů z programového období 2007–2013, které představili zástupci jednotlivých řídicích orgánů. Celková alokace v končícím programovém období činila přibližně 700 mld. Kč a na účty příjemců dotací je v tuto chvíli vyplaceno více jak 500 mld. Kč, tedy zhruba tři pětiny prostředků. Podle odhadů zvládne Česká republika využít cca 97,5 % celkové alokace programového období 2007-2013.

Řídicí a koordinační výbor je nejvyšším koordinačním orgánem, který dohlíží na čerpání a využití prostředků z evropských fondů v České republice. Výboru předsedá ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, členy jsou zástupci jednotlivých řídicích orgánů, sociální partneři, neziskové organizace, zástupci krajů a jako hosté se jednání účastní i zástupci Evropské komise.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

22:04 Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

Trénovali to, co se skutečně stalo.