Rozhlasový objev roku na Radiožurnálu

05.08.2013 9:20

Radiožurnál dnes odvysílá dokument Tomáše Černého „Jsme s vámi, buďte s námi!“, který obsahuje unikátní záznamy Václava Havla a herce Jana Třísky moderující dramatické srpnové události roku 1968. Dokument můžete slyšet na stanici Český rozhlas Radiožurnál od 20:00 hod.

Rozhlasový objev roku na Radiožurnálu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Tento objev potvrzuje, co všichni víme, na co oba aktéři mnohokrát vzpomínali, ale co nikdo od roku 1968 neslyšel,“ přibližuje redaktor Českého rozhlasu Tomáš Černý. „Najednou víme přesně, co vlastně Jan Tříska v Liberci hlásil, a víme, že to nebyly výhradně texty Václava Havla, jak se vždycky tradovalo…“

Na rozhlasovém vysílání z Liberce v srpnu 1968 se tehdy podíleli herec Jan Tříska a dramaturg Václav Havel. Po 45 letech syn libereckého posluchače Vladimíra Berana nabídl Českému rozhlasu tyto magnetofonové pásky k poslechu a digitalizaci. Tento unikátní záznam můžeme bez přehánění označit za rozhlasový objev roku.

„V dokumentu zazní i vzpomínky dvou hlasatelů Československého rozhlasu Jiřího Kadlece a Vladimíra Fišera,“ slibuje Tomáš Černý. „Ten první měl službu večer 20. srpna 1968 a krátce před tím, než šel číst zprávy ve 23 hodin, debatoval s kolegou ze zpravodajské směny o tom, co by se stalo, kdyby sem na nás vtrhli‘, doplňuje Černý.

Dokument „Jsme s vámi, buďte s námi!“ vysílá v premiéře Radiožurnál, a to dnes, 5. srpna po 20. hodině. Poté ho do svého programu postupně zařadí i ostatní stanice Českého rozhlasu.

Více informací naleznete na www.radiozurnal.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…