Ruská reprezentace zahrnující pracovníky Rosatomu získala první místo v soutěži WorldSkills

31.10.2017 7:00

V soutěži WorldSkills Competition 2017, která porovnává profesionalitu, s jakou mladí zvládají svůj obor, získal největší počet bodů ruský tým, do kterého patří i představitelé ruské korporace pro atomovou energii Rosatom. 44. ročník této soutěže se konal v Abu Dhabi ve dnech 15. - 19. října 2017.

Ruská reprezentace zahrnující pracovníky Rosatomu získala první místo v soutěži WorldSkills
Foto: red
Popisek: Rosatom

V Abu Dhabi bojovalo o úspěch 1300 účastníků ze 77 zemí světa. Soutěže probíhaly v šesti blocích: výstavba, informační technologie, umění a design, průmyslová výroba, oblast služeb a služby veřejné dopravy. Mezi prezentovanými kompetencemi bylo i 3D modelování pro počítačové hry.

Ruský tým získal 11 medailí a 21 ocenění za profesionalitu a co do počtu bodů udělených za výkon soutěžících zaujal první místo. Dvě ocenění za profesionalitu přinesli Vadim Mindigalijev, absolvent přípravné akademie Rosatomu, který soutěžil v disciplíně Svářecí technologie, a Sergej Syčugov, konstruktér podniku Centrotech (součást palivové společnosti TVEL), který soutěžil v disciplíně Týmová práce ve výrobě.

Národní tým WorldSkills Russia zastupoval Rusko na mezinárodní soutěži potřetí.

Ruský tým tvořilo 58 účastníků. Nejprve měli za úkol předvést své dovednosti ve všech 52 oblastech – hodnotily se nejen odborné schopnosti, ale i prezentační. Ruští představitelé nakonec posbírali 6 zlatých medailí (IT řešení pro byznys, vývoj webu, klenotnictví, chladicí technika a klimatizační systémy, správa sítí a systémů, expedice nákladů), 4 stříbrné (mobilní robotika, kadeřnické umění, vizuální merchandising, údržba nákladních strojů) a 1 bronzovou (architektonické kamenictví).

Po předání ocenění byla ruským zástupcům slavnostně předána vlajka šampionátu odborných dovedností WorldSkills, protože další ročínk soutěže proběhne v roce 2019 v ruské Kazani. Ceremonie se účastnil prezident Tatarstánu Rustam Minnichanov, starosta Kazani Issur Metšin a generální ředitel Rosatomu Alexej Lichačov. Ve své řeči Lichačov uvedl: „Soutěž WorldSkills vytváří nové vztahy člověka k práci, a pomáhá porozumět tomu, že nejde jen o pracovníka se zlatýma rukama, ale i o jeho tvůrčí osobitost, kreativním myšlením a schopnost práce v týmu.“

WorldSkills International je mezinárodní hnutí, které má za cíl zvýšit status a standardy odborného výcviku a kvalifikace po celém světě a formou pořádání mezinárodních soutěží zvyšovat prestiž odborností. Hnutí vzniklo ve Španělsku v roce 1947, kdy se světu katastroficky nedostávalo kvalifikovaných pracovníků.

Za půlstoletí od vzniku se k hnutí WorldSkills přidalo 76 zemí. Rusko přistoupilo v roce 2012 a od té doby tam proběhlo téměř 300 regionálních, firemních a národních šampionátů. Zúčastnilo se jich přes 90 000 soutěžících, jejichž práci hodnotilo 20 000 ruských i zahraničních expertů. Soutěže shlédlo přes 1,5 milionu diváků.

Každé dva roky pořádá jedna ze 77 členských zemí světový šampionát odborných dovedností. V roce 2019 proběhne ve dnech 29. srpna až 3. září v ruské Kazani, hlavním městě Tatarstánu. Než vlajka šampionátu dorazí do Kazaně před uspořádáním soutěže, navštíví Mezinárodní kosmickou stanici a 21 zemí světa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …