S Ivanem Trojanem řešil vraždu každý třetí divák

06.01.2015 12:12

Start nového dvanáctidílného krimi seriálu České televize Vraždy v kruhu si včera večer nenechalo ujít bezmála 1,7 milionu lidí, a tedy více než třetina diváků sledujících televizi. Úvodní díl nové detektivní série se zároveň stal nejsledovanějším pořadem včerejšího večera.

S Ivanem Trojanem řešil vraždu každý třetí divák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

„ČT se cílevědomě snaží vytvářet původní detektivní cykly, které by přinášely nové pohledy na policejní práci a psychologii zločinu. Žánr detektivního seriálu postaveného na skutečných případech nebo nových postupech vyšetřovatelů je mezi českými diváky oblíben, což nám dokázaly už předchozí projekty, jako například Případy prvního oddělení, které loni zaznamenaly podobně úspěšný start nebo inovativní Clona a Cirkus Bukowsky. Poslední dva zaujaly mimořádně mladší generaci,“ komentuje ředitel programu Milan Fridrich.

První díl seriálu s názvem Pohřbený rozvod se včera stal nejúspěšnějším pořadem na všech českých televizních stanicích. Novinku si nenechalo ujít v průměru 1 655 tisíc dospělých diváků při podílu na publiku 38,06 %. Vraždy v kruhu se vymykají běžnému pojetí detektivního seriálu jak scénářem, tak zvolenou filmovou řečí. Dvanáct znamení zvěrokruhu představuje vodítka ke dvanácti vraždám, které řeší Ivan Trojan v ústřední roli nekonvenčního vyšetřovatele, majora Holiny. V sérii, která inovativně navazuje na tradici psychologických detektivek, mu při tom sekundují například Richard Krajčo, v roli kriminalisty upoutaného na invalidní vozík, či Hana Vagnerová jako astroložka napomáhající k hledání pachatele za pomoci znamení zvěrokruhu.

Seriál mohou diváci České televize sledovat každé pondělí od 20 hodin na programu ČT1.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…