SČMVD: Předsedou byl zvolen JUDr. Rostislav Dvořák

22.06.2015 21:35

Na 24. valném shromáždění Svazu českých a moravských výrobních družstev, které se konalo v pondělí 22. června v Nymburku, byl předsedou představenstva SČMVD pro funkční období 2015–2019 zvolen JUDr. Rostislav Dvořák, který funkci předsedy svazu zastával v předchozím funkčním období od roku 2011.

SČMVD: Předsedou byl zvolen JUDr. Rostislav Dvořák
Foto: crr.cz
Popisek: Svaz českých a moravských výrobních družstev

V rámci programu 24. valného shromáždění SČMVD proběhla volba předsedy, členů představenstva a kontrolní komise svazu pro funkční období 2015–2019. Prvním místopředsedou svazu byl zvolen Ing. Martin Beran, předseda Dřevotvar Jablonné nad Orlicí, místopředsedou pro řešení problematiky družstev sídlících na území Moravy byl zvolen Ing. Leo Doseděl, předseda Moděva Konice, a místopředsedou pro řešení problematiky družstev sídlících na území Čech byl zvolen Ing. Josef Hančl, předseda Inva Litoměřice.

Předseda Svazu českých a moravských výrobních družstev JUDr. Rostislav Dvořák je v současnosti rovněž předsedou představenstva Družstevní Asociace ČR, viceprezidentem Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR, místopředsedou představenstva Krajské hospodářské komory Kraje Vysočina a české družstevnictví zastupuje od roku 2013 v představenstvu Družstev Evropa. Před svým zvolením do funkce předsedy SČMVD v roce 2011 byl dlouholetým předsedou oděvního družstva Vývoj Třešť.

Svaz českých a moravských výrobních družstev patří mezi největší a nejvýznamnější svazy zaměstnavatelů v České republice. Je představitelem silné skupiny výrobních družstev, zastupuje jejich zájmy na úrovni vlády a parlamentu České republiky, podporuje členská družstva širokou škálou odborných činností a služeb ve stěžejních oblastech podnikání a vytváří a prosazuje podmínky pro jejich rozvoj. Členskou základnu svazu tvoří přes 200 výrobních družstev z celé České republiky, jejichž činnost zahrnuje obory ve stavebnictví, strojírenství, automobilovém průmyslu, chemickém a kosmetickém průmyslu, výrobu automatizovaných pracovišť, nábytku, skla, plastů, obalů, oděvů nebo hraček. Činnost výrobních družstev má přímý vliv na ekonomiku státu, ale také na rozvoj obcí, kde jsou družstva spolutvůrci podnikatelského prostředí a společenského a kulturního života.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha zprovoznila další část cyklostezky A1 mezi Stromovkou a ulicí Varhulíkové

10:04 MHMP: Praha zprovoznila další část cyklostezky A1 mezi Stromovkou a ulicí Varhulíkové

Hlavní město prostřednictvím Technické správy komunikací hl. m. Prahy (TSK) otevřelo novou část páte…