SFRB: Řekněte nám, jak se vám bydlí podle nových zákonů.

05.05.2014 17:31

Změny zavedené od ledna 2014 novou legislativou se projevily i v oblasti bydlení. Řeč je především o novém občanském zákoníku a o zákonu o obchodních korporacích, které mají dopad na bytová družstva, společenství vlastníků i nájemní vztahy. Jak velký a jak se s ním vypořádávají, se snaží zjistit Státní fond rozvoje bydlení prostřednictvím dotazníku na www.portalobydleni.cz.

SFRB: Řekněte nám, jak se vám bydlí podle nových zákonů.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto - byty v panelovém domě

Státní fond rozvoje bydlení od ledna 2014 spustil a provozuje informační platformu www.portalobydleni.cz.

Od stejného data se také změnila pravidla pro všechny obyvatele, díky změnám právních předpisů. Proto SFRB připravil dotazník, který se snaží zjistit reálné zkušenosti se zavedením nových právních změn: „Cílem dotazníku je získat informace o tom, které oblasti lidem dělají problémy a na Portálu o bydlení jim přinášet konkrétní rady pro řešení jejich situace“, uvádí ředitelka SFRB, Eva Helclová.

Diskuse o nové legislativě, která po 50 letech změnila život všem lidem je vedena jak mezi odbornou veřejností, tak i na úřední a vládní úrovni: „Zajímá nás a potřebujeme znát názor občanů, jen tak jim můžeme lépe poradit, jak některé problémy řešit. Důležité poznatky z nových právních předpisů přinesou také judikáty ze soudních řízení, ale ty můžeme čekat až v druhé polovině roku, proto budeme rádi, když se do dotazníku zapojí co nejvíce občanů“, uvádí k Dotazníku k NOZ a ZOK, náměstek ministryně pro místní rozvoj, pro územní a bytovou politiku, Petr Smrček.

Dotazník je dostupný na adrese: http://www.portalobydleni.cz/ankety-a-dotazniky/dotaznik-k-novemu-oz-a-zok/. Samotné vyplnění dotazníku není složité a nevyžaduje uvádění osobních údajů.

Dotazník má celkem 13 otázek, z nichž některé mají více možností odpovědí, což je u každého dotazu jasně uvedeno. U dvou otázek je nepovinná možnost připsat vlastní názor či zkušenost.

Vyplnění dotazníku nezabere více než 10 minut.

Dotazník bude k dispozici také na seminářích a akcích pořádaných ve spolupráci s Portálem: http://www.portalobydleni.cz/nastroje/kalendar-akce-sfrb-a-mmr/. Na dotazník je možné také odkázat i v dalších médiích a možnost jeho využití na svých informačních platformách umožní SFRB všem zájemcům.

Pokud by při vyplňování dotazníku nebylo cokoliv jasné, piště prosím na e-mailovou adresu info@portalobydleni.cz

Děkujeme.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…