SPELOS vyhlašuje válku nelegálnímu hazardu

21.05.2014 10:27

Sdružení SPELOS došla trpělivost s nelegálním hazardem. Rozhodlo se proto přitvrdit ve svém boji proti nejrůznějším černým hernám, které ve velkém zaplavují Českou republiku.

SPELOS vyhlašuje válku nelegálnímu hazardu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hrací automaty

Jen podle posledních odhadů legálních provozovatelů je u nás v provozu více jak tisíc nelegálních herních zařízení. Ty se objevují především na místech, kde radnice přehnaly regulaci nebo rovnou vyhlásily nulovou toleranci legálnímu provozu loterií.

„Od provozovatelů nelegálního hazardu se jednoznačně distancujeme. Již několik let intenzivně upozorňujeme politickou reprezentaci na to, že radikální kroky v regulaci povedou pouze k dramatickému rozmachu černého trhu. A to se bohužel v posledních týdnech jen potvrzuje. I přes rázná mediální prohlášení si stát ani obce s černými hernami, kvízomaty a dalšími internetovými kiosky neumí fakticky poradit,“ řekl Petr Vrzáň, výkonný ředitel sdružení SPELOS.

Obdobné zkušenosti mají také v dalších zemích, kde zavedli nulovou toleranci hazardu a nyní bojují se zvýšenou kriminalitou, mafiemi a úbytkem prostředků ve veřejných rozpočtech. Tamní politici proto hledají urychlená řešení, jak znovu legalizovat provoz loterií a dostat jej opět pod kontrolu státu,“ dodal Vrzáň.

Členové sdružení SPELOS proto již delší dobu shromažďují přesné informace o výskytu nelegálního hazardu v České republice. Postupně tak vzniká rozsáhlá databáze, která podrobně mapuje výskyt nelegálních herních zařízení nebo černých heren. V nejbližší době navíc sdružení SPELOS spustí také speciální webovou stránku, která bude nejen informovat o konkrétních nelegálních hernách, ale pomocí které bude se do boje např. proti kvízomatům může zapojit také široká veřejnost. Stačí jen vyplnit jednoduchý oznamovací formulář a upozornit tak na nelegální hernu, která zatím v databázi chybí.

Informace z databáze bude pak sdružení SPELOS poskytovat jak představitelům jednotlivých měst a obcí, tak dalším orgánům státní správy, které mají dozor nad sázkovými hrami ve své kompetenci. „Jakékoliv formy obcházení zákona odmítáme a věříme, že státním orgánům i policii alespoň trochu usnadníme jejich práci s potíráním nelegálního hazardu,“ dodal Petr Vrzáň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…