SÚJB: Čtyřstranné jednání dozorných orgánů Slovinska, Slovenska, Maďarska a ČR

25.05.2016 11:15

Pravidelné čtyřstranné jednání (tzv. Quadrilaterála) mezi dozornými orgány ČR, SR, MR a Slovinska, vycházející ze spolupráce v oblasti státního dozoru nad bezpečností jaderných zařízení a nad jadernými materiály, se uskutečnilo ve dnech 17. – 18. května 2016 v Hnanicích na jižní Moravě.

SÚJB: Čtyřstranné jednání dozorných orgánů Slovinska, Slovenska, Maďarska a ČR
Foto: Archiv
Popisek: SÚJB

V průběhu setkání, jež řídila předsedkyně SÚJB Dana Drábová, delegace čtyř středoevropských zemí prezentovaly aktuální situaci ve svých dozorných orgánech. Intenzivně se věnovaly otázkám provozu jaderných elektráren na území svých států s důrazem na proces licenčního řízení, jež předchází vydání povolení k dalšímu provozu posuzovaného jaderného bloku.

Účastníci jednání diskutovali rovněž relevantní otázky týkající se mezinárodních organizací a grémií (EU, WENRA, ENSREG, ENSRA, ESARDA, MAAE) a nadcházejících akcí na mezinárodním poli. Shodli se na nutnosti koordinovaného postupu zástupců členských zemí Quadrilaterály v jednotlivých mezinárodních organizacích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne