SÚKL: Informace o odcizení léčivých přípravků v Dánsku

22.01.2018 9:15

SÚKL upozorňuje na odcizení léčivých přípravků, ke kterému došlo při přepravě v Dánsku v noci ze dne 10. 1. 2018 na 11. 1. 2018. Dánská regulační autorita informovala SÚKL o krádeži 11 947 balení níže uvedeného léčivého přípravku při přepravě v Dánsku. Odcizená balení jsou v dánské jazykové verzi.

SÚKL: Informace o odcizení léčivých přípravků v Dánsku
Foto: SÚKL
Popisek: SÚKL

Přepravována byla celá šarže léčivého přípravku, zbylá neodcizená balení byla přebalena a označena novým číslem šarže. Z tohoto důvodu by se v legálním distribučním řetězci neměla nacházet balení léčivého přípravku Mandolgin 50 mg označená číslem šarže HR0406.

Léčivý přípravek Mandolgin 50 mg, hard capsules, 20 pcs, není v ČR registrován, uvedená šarže nebyla identifikována v pravidelných hlášeních dodávek distribuovaných léčivých přípravků.

U odcizených balení uvedené šarže léčivého přípravku Mandolgin 50 mg, hard capsules, 20 pcs, došlo k přerušení distribučního řetězce, a není tak u nich nadále zajištěna jakost, účinnost a bezpečnost. Taková balení uvedené šarže proto nelze v žádném případě použít k léčbě. Skladovací podmínky při přepravě odcizených balení uvedené šarže léčivého přípravku nelze doložit. Léčivý přípravek by byl po uvedení zpět na trh považovaný za padělek. Podezřelé dodávky oznamte oddělení závad v jakosti SÚKL, a to telefonicky na +420 272 185 213 nebo elektronicky na zavady@sukl.cz.

(Poznámka: Stejné číslo šarže se může vyskytovat i u léčivého přípravku jiné síly nebo u jiného přípravku. Předmětem krádeže byla však pouze výše uvedená šarže přiřazená k výše uvedenému konkrétnímu přípravku a jeho síle.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Nedělní zápasy Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se budou promítat na Staroměstském náměstí

11:27 MHMP: Nedělní zápasy Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se budou promítat na Staroměstském náměstí

Nedělní zápasy Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji o první a třetí místo se budou promítat na vel…