SUZ MV se důrazně ohrazuje proti spojování jejích klientů s incidentem v Brně

28.12.2017 7:33

V souvislosti s incidentem v brněnské Běhounské ulici se musíme důrazně ohradit proti tomu, aby byl spojován s klienty Správy uprchlických zařízení Ministerstva vnitra. Účastníci tohoto incidentu nejsou žadatelé o azyl, kteří jsou ubytováni v azylovém zařízení SUZ MV.

SUZ MV se důrazně ohrazuje proti spojování jejích klientů s incidentem v Brně
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

O víkendu přijali policisté přes tísňovou linku oznámení o napadení v ulici Běhounské. 

Mělo dojít nejprve k verbální a následně fyzické potyčce mezi skupinkou osob. Hlídka se na místě zkontaktovala s poškozenými. Jednalo se o dva muže ve věku jednatřicet a dvaatřicet let, kteří utrpěli bodnořezná poranění. Zdravotníci dvojici následně převezli do nemocnice. Policisté se pustili do pátrací akce a na Moravském náměstí dohledali čtyři podezřelé muže, kteří odpovídali popisu útočníků.

Celý případ si převzali kriminalisté z 1. oddělení a na základě dalšího vyšetřování a zjištěných informací zahájili trestní stíhání třech podezřelých, kteří jsou původem cizinci, ale v ČR žijí již dlouhodobě, nejedná se o žadatele o azyl. Dva muži ve věku čtyřiadvacet a třicet let jsou obviněni z přečinu výtržnictví a může jim hrozit až dvouleté vězení. Hlavním aktérem je jednatřicetiletý muž, který nyní čelí obvinění z trestných činů těžké ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. Za jeho jednání mu může hrozit až desetiletý pobyt za mřížemi.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…