SVS: Přes 50 kg neoznačených sušených ryb z Polska bez průvodních dokladů bylo zlikvidováno

27.11.2019 10:02

Státní veterinární správa (SVS) provedla společnou kontrolní akci s Celní správou na dálnici D11 v Královéhradeckém kraji.

SVS: Přes 50 kg neoznačených sušených ryb z Polska bez průvodních dokladů bylo zlikvidováno
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Celníci a veterinární inspektoři zastavili a zkontrolovali chladírenskou dodávku s polskou poznávací značkou, která převážela živočišné produkty z Polska. Konkrétně se jednalo o čtyři druhy sušených ryb o celkové váze 52 kg a menší množství sušeného lososa v originálním balení.

Přepravované potraviny nesplňovaly požadované podmínky. Sušené ryby byly volně uložené v neoznačených kartonových krabicích a sušený losos v originálním balení postrádal datum spotřeby. Přepravce potravin nepředložil k zásilce žádné průvodní doklady a zásilka nebyla ani náležitě nahlášena prostřednictvím informačního systému SVS.

Kvůli uvedeným pochybením veterinární inspektoři na místě znehodnotili výrobky obarvením a nařídili jejich neškodnou likvidaci v asanačním podniku. Přepravci za uvedené prohřešky hrozí ve správním řízení pokuta až do výše 50 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pražská strojírna: Chystáme několik zakázek pro dopravní podnik Berlín

16:05 Pražská strojírna: Chystáme několik zakázek pro dopravní podnik Berlín

Pražská strojírna bude v letošním roce opět dodávat své výrobky do Berlína. Předmětem zakázky je šes…