SŽDC: Oprava Posázavského Pacifiku mezi Ledečkem a Zručí nad Sázavou

26.10.2018 11:43

V polovině října začaly práce na zprovoznění části Posázavského Pacifiku mezi Kácovem a Zručí nad Sázavou. Od pondělí 29. října se začne opravovat i jeho další úsek z Kácova do Ledečka. Na přibližně 30 kilometrech trati se provede komplexní oprava železničního svršku a spodku. Náklady dosáhnou částky 616,9 milionu korun, hotovo bude do konce června příštího roku, tedy před zahájením hlavní turistické sezóny.

SŽDC: Oprava Posázavského Pacifiku mezi Ledečkem a Zručí nad Sázavou
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

Součástí opravných prací bude i zřízení bezstykové koleje, která zajistí komfortnější a plynulejší jízdu vlaků. V rámci sanací a očistění skal dojde také k zvýšení bezpečnosti železničního provozu. Opravou budou eliminovány pomalé jízdy v celkové délce 8306 metrů. Cestující ocení i opravu nástupišť a osvětlení. Opraví se přejezdové konstrukce, mosty a propustky.

Na více než 115 let staré trati došlo v loňském roce k omezení dopravy, v úseku Kácov – Zruč nad Sázavou pak k úplnému zastavení provozu vlaků. Stěžejním důvodem byl zvýšený výskyt defektoskopických vad kolejnic, které nebylo možné odstranit prostou údržbou a opravami. Také větší počet pražců dosáhl hranice své životnosti, což má přímý vliv na stabilitu a kvalitu geometrické polohy koleje. Dalším důvodem zastavení provozu byly nestabilní skalní stěny v bezprostřední blízkosti trati, z nichž docházelo k uvolňování částí skalního masivu, který ohrožoval železniční provoz.

Touto opravou bude ve zmíněném úseku trať v dlouhodobém horizontu bez jakýchkoli provozních omezení ke spokojenosti cestujících.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…