SŽDC: Pokračuje příprava nového železničního spojení Drážďany – Praha

23.01.2020 9:40

Zástupci Správy železnic se včera v Drážďanech zúčastnili jednání pracovní skupiny ministerstev dopravy České republiky a Spolkové republiky Německo. Skupina pokročila v přípravě mezinárodní smlouvy, která zajistí výstavbu a provoz tohoto významného evropského projektu. Úsek VRT Praha-Vysočany – Lovosice/Litoměřice je součástí hlavní transevropské dopravní sítě, která má být dokončena do roku 2030.

SŽDC: Pokračuje příprava nového železničního spojení Drážďany – Praha
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Pro německou část projektu nového železniční spojení Drážďany – Praha bylo v loňském roce na území Svobodného státu Sasko zahájeno územní řízení. Během něho se bude posuzovat i varianta prodloužení tunelu pod Krušnými horami, Správa železnic proto prověří možné dopady na českou část projektu.

V současné době Správa železnic připravuje veřejné zakázky na provedení geodetického zmapování koridoru pro plánovaný úsek RS 4 VRT Praha-Vysočany – Lovosice/Litoměřice a provedení geologického a přírodovědného průzkumu. Kromě toho také požádá o aktualizace zásad územního rozvoje dotčených krajů, což je krok potřebný pro získání územního rozhodnutí. Pro tyto činnosti Správa železnic využívá průběžné výstupy ze Studie proveditelnosti nového železničního spojení Praha – Drážďany.

Nová trať nebude mít význam pouze pro mezinárodní dopravu, ale významně zrychlí také spojení Ústeckého kraje s Prahou a přispěje k ekonomickému rozvoji celého regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…