Sdílením sítí českých mobilních operátorů se bude zabývat Evropská komise

27.03.2015 16:47

Generální ředitelství pro hospodářskou soutěž Evropské komise (dále též DG Competititon) řeší v poslední době několik případů sdílení síťové infrastruktury mezi mobilními operátory v různých členských státech Evropské unie.

Sdílením sítí českých mobilních operátorů se bude zabývat Evropská komise
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

DG Competition považuje za zásadní, aby v této oblasti nedocházelo k neprovázanému posuzování („izolovaných“) národních případů, které by nemuselo dostatečně zohlednit celou šíři unijního telekomunikačního trhu a ve svém důsledku mohlo vést k ovlivnění či narušení soutěže na telekomunikačních trzích v jednotlivých členských státech i celé EU.

Protože Úřad pro ochranu hospodářské soutěže od minulého roku prověřoval obdobný případ, konkrétně dosud neukončený proces vyjednávání a realizaci sdílení síťové infrastruktury společností O2 Czech Republic a.s. a T-Mobile Czech Republic a.s., včetně zapojení třetího hráče na českém mobilním trhu, společnosti Vodafone Czech Republic, a.s., do tohoto vyjednávání, požádala jej Komise o předání případu.

Vzhledem k významu problematiky sdílení sítí pro rozvoj celého evropského telekomunikačního trhu byla tato realokace logickým krokem a Úřad tedy zastavil další šetření uvedeného případu. Plány na sdílení sítí mezi českými mobilními operátory tedy nadále prověřuje pouze Evropská komise, přičemž ÚOHS bude DG Competition poskytovat při tomto šetření plnou součinnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…