Sdružení místních samospráv ČR podalo trestní oznámení na primátora Jablonce

15.08.2019 20:56

Sdružení místních samospráv ČR dnes podalo trestní oznámení na primátora Jablonce nad Nisou Milana Kroupu. Představitelé Sdružení se domnívají, že primátor Kroupa se mohl dopustit trestného činu vydírání a dále trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, když kvůli sporu o pohledávku rozhodl o vypnutí kamerových systémů na území Jablonce nad Nisou.

Sdružení místních samospráv ČR podalo trestní oznámení na primátora Jablonce
Foto: sms.cz
Popisek: Sdružení místních samospráv - logo

„Celý případ navíc považujeme za alarmující příklad střetu zájmů, protože primátor zastupuje město Jablonec nad Nisou a zároveň je jednatelem firmy, která městu dodává služby a nyní usiluje o zaplacení pohledávky,“ říká Jan Sedláček, první místopředseda SMS ČR, který jménem Sdružení trestní oznámení podal. Primátor podle SMS ČR nepřípustně využil svého postavení k tomu, aby vypnutím kamerových systémů zvýšil tlak na město.

„Sdružení místních samospráv dlouhodobě hájí oprávněné zájmy obcí, proto nám samozřejmě nemůže být lhostejné, že jednání primátora – kromě toho, že se podle našeho názoru chová protiprávně - poškozuje dobré jméno samosprávy a všech komunálních politiků, kteří svou práci dělají poctivě a nezištně,“ uvedl dále J. Sedláček na vysvětlenou, proč se SMS ČR pro tento krok rozhodlo.

Sdružení místních samospráv ČR je nevládní apolitická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR. Ze širokého spektra aktivit ve prospěch samospráv lze zmínit především prosazování spravedlivého dělení daňových výnosů mezi obce a města v ČR (rozpočtové určení daní). Agenda SMS ČR dnes zahrnuje připomínkování nejrůznějších legislativních návrhů, prezentaci a prosazování potřeb menších obcí a měst, hájení zájmů venkova a jeho obyvatel a spolupráci v boji proti korupci ve veřejné správě. SMS ČR je silným partnerem vlády, parlamentu i krajů v ČR. Sdružuje více než 1850 obcí a měst v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…