Senát ozdobí filmová díla mladých umělců z Telče

14.11.2014 14:49

Výtvarná díla žáků Základní umělecké školy v Telči můžou od úterý 18. listopadu do pondělí 1. prosince letošního roku zhlédnout návštěvníci, kteří zavítají na výstavu do Předsálí Jednacího sálu Senátu Parlamentu České republiky v Praze.

Senát ozdobí filmová díla mladých umělců z Telče
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Senátu

Mladí umělci z Vysočiny tam představí své malby, při kterých se inspirovali filmem Vojtěcha Jasného z roku 1963 s názvem Až přijde kocour, jenž se natáčel právě v Telči. „Jsem moc rád, že se výstavu na druhý pokus, ten první nám pokazily v loňském roce povodně, podařilo uskutečnit. Na obrazy „z kocoura“ se moc těším. Od naší ZUŠky to považuji za výborný nápad a originální propagaci Telče v Senátu,“ uvedl senátor Miloš Vystrčil, který nad výstavou převzal záštitu.

Vernisáž se uskuteční v úterý 18. listopadu od 17:00 hodin a kromě dalších hostů se jí zúčastní okolo čtyřiceti žáků základní umělecké školy, jejich rodičů a učitelů. Pro zájemce je o hodinu dříve připravena komentovaná prohlídka historických prostor Valdštejnského paláce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: senat.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR: Soustavu čtyř tůní vytvořili vodohospodáři na Opavsku

11:44 Lesy ČR: Soustavu čtyř tůní vytvořili vodohospodáři na Opavsku

Podmáčeného pozemku v lesích u obce Pustá Polom na Opavsku v Moravskoslezském kraji využili vodohosp…