Siemens: Dva české rekordy během jednoho týdne

24.07.2013 18:05

Dva nové české rekordy zaznamenala agentura Dobrý den před sídlem společnosti Siemens v pražských Stodůlkách v minulém týdnu. V úterý byl ustanoven český rekord v počtu umytí aut tzv. suchou metodou, díky níž bylo ušetřeno bezmála 28 000 litrů vody. Ve čtvrtek pak 270 zaměstnanců firmy oblečených v zeleném vytvořilo ze svých těl číslici jedna a stanovili další český rekord. Obě akce byly součástí Zeleného týdne od 15. do 19. července, v rámci kterého zaměstnanci firmy podporovali činnosti zaměřené na ochranu a podporu životního prostředí.

Siemens: Dva české rekordy během jednoho týdne
Foto: red
Popisek: Siemens

Každý den v rámci Zeleného týdne byl věnován jednomu tématu. V úterý 16. července došlo k úspěšnému pokusu o umytí největšího počtu aut suchou metodou během pracovní doby. Ve spolupráci se společností iDry bylo umyto 141 osobních vozů firmy Siemens. Běžné mytí jednoho osobního vozu spotřebuje cca 200 litrů vody. Mytí jednoho vozu technologií společnosti iDry ale spotřebuje pouze 2 litry vody. Zároveň, pokud uživatel automobilu jede na mycí linku nebo do ruční automyčky, vyprodukuje vůz průměrně 365 gramů CO2. Oficiálně tedy bylo ušetřeno 27 918 litrů pitné vody a 51 465 gramů CO2.

Ve čtvrtek 18. července byl stanoven český rekord v počtu lidí v zeleném oblečení shromážděných na jednom místě. Přesně 270 dobrovolníků z řad zaměstnanců Siemens se stalo nejenom českými rekordmany, ale zároveň svojí účastí podpořili environmentální politiku firmy.

Tematické dny:

Pondělí – obecně o udržitelném rozvoji

Úterý – voda

Součástí dne byla kampaň na zrušení pití vody z plastových lahví a používání vody z kohoutku. Akci podpořila i figurína vytvořená zaměstnanci z plastových lahví.

O tom, že mytí aut je možné i tzv. suchou metodou se přesvědčili majitelé 141 služebních i soukromých aut, které společnost iDry umyla během úterní pracovní doby. Ušetřilo se 27 918 litrů pitné vody a 51 465 gramů CO2.

Středa – mobilita

Ve středu byli zaměstnanci motivováni, aby do práce přijeli jinak, než autem. Součástí dne byla také předváděcí akce na elektrokola.

Čtvrtek – Budovy

Přesně 270 zaměstnanců podpořilo environmentální politiku firmy Siemens mimo jiné tím, že přišli oblečeni v zeleném a vytvořili nový český rekord.

Pátek – energie a odpad

Třídění odpadů je samozřejmostí pro celou firmu. Ve spolupráci s firmou EKO-KOM společnost Siemens jenom za rok 2012 vytřídila a recyklovala 839 tun obalových odpadů. Tyto odpady by naplnily 347 svozových automobilů. V recepci sídla firmy Siemens byla otevřena výstava, která ukazuje, co vše je možné vyrobit z odpadu.

Siemens byl v minulém roce vyhlášen třetí nejodpovědnější velkou firmou v České republice. Rozhodla o tom odborná komise složená z více než 40 odborníků na udržitelné podnikání, zástupců firem, novinářů, akademické sféry a státní správy.

Siemens patří mezi největší elektrotechnické firmy v Česku. Již 123 let je Siemens nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou moderních a inovativních technologií. Vytváří 10,5 tisíce pracovních míst, což jej řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Své technologie, produkty a služby dodává zákazníkům ze soukromého i státního sektoru v oblasti energetiky, zdravotnictví, průmyslové a veřejné infrastruktury a informačních technologií. Skupina podniků Siemens v České republice vykázala v obchodním roce 2012 obrat 32,5 miliard Kč. S objemem exportu, který dosáhl 21,5 miliard Kč, se Siemens v České republice řadí mezi největší exportéry.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního elektrotechnického koncernu Siemens AG, který je přes 165 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu, spolehlivost a mezinárodní působení v oblasti průmyslu, energetiky, zdravotnictví a infrastrukturních řešení pro města a jejich okolí. Siemens AG je největším poskytovatelem technologií šetrných k životnímu prostředí, které generují 40 % jeho celkového obratu. Ve finančním roce 2012 dosáhl Siemens obratu 78,3 miliard EUR s čistým ziskem 5,2 miliard EUR a zaměstnával zhruba 370 tisíc zaměstnanců po celém světě. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz  a http://www.siemens.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…