Siemens: První UROSKOP Omnia v ČR byl nainstalován ve FN Hradec Králové

04.10.2013 21:20

Fakultní nemocnice Hradec Králové vybavila svoje rekonstruované urologické RTG pracoviště zařízeními značky Siemens – rentgenovým přístrojem UROSKOP Omnia a diagnostickým ultrazvukovým přístrojem ACUSON X300 PE. Pracoviště se v těchto dnech otevírá pro první pacienty, kteří budou moci absolvovat vyšetření právě pomocí těchto unikátních zařízení.

Siemens: První UROSKOP Omnia v ČR byl nainstalován ve FN Hradec Králové
Foto: red
Popisek: Siemens

Dodané přístroje odpovídají tomu nejvyššímu stupni techniky, která je v současnosti dostupná. UROSKOP Omnia od firmy Siemens byl sestrojen, aby splňoval požadavky na moderní a šetrné vyšetření a poskytoval přesné výsledky bez dlouhého čekání.

Díky technologii nového dynamického plochého panelového detektoru umožňuje UROSKOP Omnia urologům pokrýt celé vylučovací ústrojí, tedy ledviny, močovody, močový měchýř, pomocí jen jedné jediné expozice a s výjimečnou kvalitou obrazů. Ve srovnání se standardními systémy s obrazovým zesilovačem to znamená zkrácení doby vyšetření a snížení dávky záření/anestetik pro pacienta.

Vysoké rozlišení snímků, které odpovídá 2800 x 2800 pixelům, umožňuje lékařům obrazy zvětšit, aniž by došlo k jakékoli ztrátě kvality, a prozkoumat i ty nejjemnější detaily, což zvyšuje spolehlivost diagnózy.

Další velkou výhodou rentgenového přístroje UROSKOP Omnia je inteligentní design. Zakřivený sloupek rentgenového systému zajišťuje volný přístup k pacientovi ze všech čtyř stran, což je ve srovnání s jinými systémy unikátní. Bez ohledu na typ vyšetření nemusí urolog měnit polohu pacienta a anesteziolog může stále setrvávat na svém místě.

Systém navíc umožňuje celou řadu klinických aplikací, jako jsou urologické zákroky prováděné skrz močovod nebo přes kůži, urologická diagnostika a dokonce i gastroenterologické případy a obecné radiologické aplikace.

Přístroje se staly součástí urologického RTG pracoviště pro miniinvazivní výkony, které se nachází v Bedrnově pavilonu FN Hradec Králové. Na vybudování tohoto pracoviště se podílela firma MEDIFINE, která zároveň provedla stavební úpravy dle potřeb urologického oddělení, instalaci všech dodaných zařízení a zavázala se zajistit pozáruční servis na dodanou zdravotnickou přístrojovou techniku na dobu neurčitou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…